Hemligheten bakom markant ökande efterlevnad, användning av onlinebokning och tillfredsställelse i affärsresebranschen

young travelers using their mobile phone for their trip

De flesta affärsresebyråer utformar sina mobilappar helt för resenärerna, ofta utan att tänka på behoven från godkännare, resebeställare och Travel Managers. Egencia introducerade nyligen nya funktioner för sin mobilapp som riktade sig just till sådana användare och som hjälper dem att hantera sina affärsreseprogram på ett bättre sätt.

Skulle du vänta på att hitta en bra plats med wi-fi innan du slog på datorn och bokade ett hotell om du var affärsresenär och befann dig i en nödsituation? Skulle du vänta på godkännande från din chef? Skulle du förvänta dig att din assistent skulle vakna mitt i natten för att hjälpa dig? Nej. Du skulle förmodligen söka på Google och boka det första alternativet du hittade. Den här typen av situationer inträffar varje dag och påverkar viktig statistik om användning av onlinebokning och efterlevnad. Oavsett anledningarna som ligger bakom ditt beslut att samarbeta med en affärsresebyrå (tillgång till information om reseutgifter, säkerhet etc.) så är det svårare för dig att uppnå dina mål om dina användare inte kan få tillgång till lösningen när de behöver den.

Vad förväntar sig affärsresenärer av en mobilapp?

Affärsresenärer vet att oförutsedda händelser är en del av jobbet. Brådskande möten, strejker och väderförhållanden är alla exempel på potentiella utmaningar som de kan möta på sina resor. De vill kunna känna sig säkra och undvika att behöva leta allt för länge efter information.

Den verkliga kraften i Egencias unika affärsreseplattform är förmågan att kunna ge våra användare omfattande och relevant innehåll, oavsett var de är och hur de vill ta del av informationen.

  • Kundservice med ett enda knapptryck: du kan ta kontakt med en resekonsult och be om hjälp genom appen när som helst.
  • Smidig bokningsupplevelse: du kan boka en resa via appen och se till att du följer resepolicyn (godkännande stöds, flagga för ”utanför policy”), även i sista minuten. Sparsamma resenärer kan även få tillgång till mobilexklusiva hotellpriser.
  • En enda informationskälla: oavsett om du bokar med en resekonsult, på en dator eller via en mobil enhet finns alla bokningar tillgängliga på en plats. Från din profil kan du göra bokningar inom en och samma resepolicy och få tillgång till samma utbud när som helst, var som helst och från vilken enhet som helst.
  • Aktuell och relevant information: om tåget är inställt, gaten har ändrats eller ombordstigningen har påbörjats skickas meddelanden i realtid. Appen visar även alla meddelanden till resenärer som du konfigurerat på webbsidan och ger dem information om olika sätt att ta sig till destinationen via marktransport.

Dela de goda nyheterna med dina resenärer och se till att de hämtar Egencias app. De får en användarvänlig och personlig upplevelse när de interagerar med oss, och detta hjälper dig att kontrollera vilka bokningskanaler som används.

Har du någonsin tänkt på alla andra intressenter som är involverade i en affärsresa?

Precis som Batman förlitar sig på hjälp från Robin behöver dina resenärer stöd från resebeställare, godkännare och dig, deras Travel Manager. Är ni inte alla värda lite flexibilitet så att ni kan utföra ert arbete utan att behöva sitta framför datorskärmen hela dagarna?

Beroende på hur ditt företag fungerar och ditt företags resepolicy kanske du måste konfigurera en godkännandeprocess eller se till att resebeställare bokar åt resenärerna.

Godkännare och resebeställare kan nu spara tid och bli ännu effektivare för sina resenärer. Egencias mobilapp erbjuder nu exklusiva funktioner för resebeställare och hjälper dem genom godkännandeprocessen.

Men du då? Att titta på nyheterna kan vara skrämmande för en Travel Manager, och ingen händelse väntar på att du ska ta dig till kontoret innan den inträffar.

Det är dags för dig att kunna slappna av och berätta för dina chefer att säkerheten alltid är under kontroll. Du kan nu nå resenärsspårningen från mobilappen och direkt se var dina resenärer är, hur många av dem som påverkas och se till att de är i säkerhet.

Egencias app gör allas resor enklare. Hämta appen och se till att dina resenärer också gör det. Du kommer att märka skillnaden när affärsresorna börjar hos dig.