BIOGRAFI

Rob Greyber är VD för Egencia och ansvarar för Egencias övergripande strategi och verksamhet världen över, med fokus på att driva innovation och förbereda Egencia på framtida tillväxt. Greyber ansvarar inte enbart för Egencia utan har även tillsyn över strategi och verksamhet på Traveldoo, en ledande leverantör av onlinereseteknologi som är baserad i Paris. Greyber har även suttit med i styrelsen för Sydamerikas ledande onlineresebyrå Despegar från 2015 till 2017.

Greyber har arbetat på Expedia, Inc. sedan 2004, och hans förra roll var som Senior Vice President för Egencia North America. Innan dess var han Vice President för Partner Services Group på Expedia, Inc., och ansvarade för flygbolagsrelationer inom Nordamerika.

Innan han kom till Expedia arbetade Greyber för strategi- och teknologikonsultfirman Scient Corp. i San Francisco. På Scient utmärkte sig Greyber genom att leda det team som skapade och byggde webbstrukturen för Hotwire.com, som idag är ett dotterbolag till Expedia, Inc.

Innan dess jobbade Greyber som Associate på investeringsbanken Deutche Banks Mergers & Acquisitions-avdelning i Hongkong. Han inledde sin karriär som systemtekniker på Electronic Data Systems Corporation (EDS), och med denna grund kom han att tillbringa nästan två årtionden inom teknologibranschen.

Greyber har en MBA från University of Chicago Booth School of Business och en Bachelor of Arts (honors) i engelsk litteratur från University of Maryland College Park.

”Talang vinner matcher, men det är lagspel och intelligens som vinner mästerskap.”

— Michael Jordan