Hantera säkerhet för affärsresor: vår checklista

Manlig anställd läser säkerhetsinformation för affärsresor på mobilen under resan

Det spelar ingen roll hur stort ditt företag är eller vilken verksamhet ni ägnar er åt – säkerhet för affärsresenärer är alltid av högsta vikt. Med tanke på den globala hälsokrisen med covid-19 som påverkar affärsresenärer och hela resebranschen överlag, har det aldrig varit viktigare att vara väl förberedd.

Att arbeta med en affärsresebyrå som både har teknologin och den offlinesupport som krävs för att hjälpa dig att hantera affärsreserisker och resenärernas säkerhet är av högsta vikt. Att kunna fatta beslut och direkt införa en ny policy för att snabbt kunna skicka brådskande meddelanden till dina affärsresenärer, är bara ett exempel på hur du kan hålla dina resenärer säkra under resan, när du arbetar med rätt affärsresebyrå.

Gå igenom säkerhetschecklistan för affärsresor för att bedöma om din nuvarande affärsresebyrå eller ditt interna affärsreseprogram hjälper dig att ge bästa möjliga säkerhet till dina resenärer, och hjälper ditt företag att:

  • Planera för att hantera reserisker 
  • Uppdatera policyer för att främja säkerhetsbeslut i hela företaget 
  • Förbättra säkerheten i samarbete med ledande specialister inom riskhantering 
  • Dela brådskande meddelanden 
  • Hitta dina resenärer snabbt i en nödsituation
  • Ge dina resenärer en kunnig och mänsklig kundservice 
  • Minska risken med försäkringspartners

Innan samarbetet med Egencia upplevde NTT Singapore att det var en utmaning att hantera resenärernas säkerhet. “Tidigare kunde vi inte spåra våra resenärer. Tack vare Egencia vet vi var våra medarbetare borde vara. Eftersom alla måste boka genom plattformen får vi uppgifter om var de befinner sig med Egencias resenärsspårning, vilket hjälper oss att planera för krishantering” — Tricia Lim, Executive VP of the Corporate Planning Division, NTT Singapore.