Egencia kundlöfte

Med Egencias kundlöfte är det vår plikt att se till att varje resa är effektiv, framgångsrik och så trevlig som möjligt. Vi finns där för att hjälpa dig, hela vägen oavsett om du reser mycket eller bara till och från arbetet.

  • Om du hittar en biljett till ett lägre pris än det som bokats med Egencia, kommer vi att boka om din biljett gratis så att du får det mest prisvärda alternativet. Se villkoren nedan för fullständig information.
  • Om du vid ankomsten upptäcker att din biluthyrning eller hotell inte reserverats eller om det finns ett annat fel i din beställning, kommer vi att samarbeta med vår partner för att ge dig en likvärdig service. Om en del av resan inte uppfyller dina förväntningar kommer vi att arbeta med våra partners för att rätta till detta.
  • Om extremt väder gör resan osäker, kommer vi att kontakta dig med ett varningsmeddelande. Vi ger dig möjlighet att ändra din resplan och hitta en alternativ rutt som passar dina behov och budget.
  • Om du hittar ett hotell eller flygbolag som inte finns hos oss för reservation erbjuder vi ett jämförbart hotell eller flygbolag till liknande pris.
  • Kundservice är vår högsta prioritet. Om du behöver hjälp har du tillgång till erfarna affärskonsulter dygnet runt.
  • Om du ger oss personlig information, följer vi vår sekretesspolicy för att säkerställa att information lagras säkert och konfidentiellt. Egencias Sekretesspolicy.

Villkor

1. Flygprisgaranti

Om du hittar ett lägre pris på Egencia eller på en annan webbplats samma dag som du gör bokningen med Egencia och tar emot en e-postbekräftelse från Egencia, kommer vi att avboka ditt flyg och omboka dig på det billigare flyget utan kostnad. För det här programmet gäller de särskilda regler och villkor som listas nedan.

2. Informera Egencia om kravet

Du måste kontakta oss via kundtjänsten i det land där webbsidan du bokade på är publicerad, under kundtjänstens öppettider. Det lägre priset måste vara tillgängligt för bokning via Egencia eller annan webbsida vid tidpunkten när du kontaktar oss så att Egencias resekonsulter kan kontrollera det i realtid. Vänligen notera att e-post eller skärmdumpar inte tas under övervägande.

3. Det måste vara en jämförelse av äpplen och äpplen.

Det lägre priset är tillgängligt för exakta resematchningar, inklusive men inte begränsat till, samma flyg, samma kabinklass, samma marknadsföringsarrangör, exakt samma datum och tid för resa eller tjänst som bokats på Egencias webbplats.

Flygprisgarantin gäller endast för kostnaden för den bokade resa som presenteras i Egencias bekräftelse via e-post, utan inkluderade avgifter.

Flygprisgarantin gäller inte för bokningar på webbsidor där flygbolaget, resvägen eller liknande bokningsdetaljer är okända tills bokningen är gjord.

Du måste uppfylla alla krav som ställs på det lägre priset (i förekommande fall), inklusive, utan begränsning, hemvist, regionala och åldersrelaterade krav.

4. Ytterligare undantag

Flygprisgarantin gäller endast priser som både annonserats och är tillgängliga på den allmänna webbplatsen, som måste vara kopplad till en IATA-licensierad byrå i samma land som Egencias webbsida där du gjort din bokning.

Den gäller till exempel inte för, utan begränsning, priser som erbjuds på medlemskaps-webbsidor, företagsrabatter eller priser, grupp, charter, belöningsprogram, incitament, möte, konferens, konsolidering, priser som erhålls via auktion eller liknande förfarande eller priser endast tillgängliga genom att använda en kupong eller annan marknadsföring som inte erbjuds till allmänheten.

Garantin gäller inte för följande flygbolag:

  • Samtliga lågprisbolag
  • Samtliga bolag inom Lufthansa-gruppen

Det lägre priset får inte komma från en webbsida dit du ringer för att få priset, eller från e-post som du har mottagit.

Priset måste anges och bokas i samma valuta som visas på Egencias webbsida.

5. Viktig information gällande flygpriser

För att godkännas för ombokning eller återbetalning, måste skillnaden i flygpriset vara mer än 100 svenska kronor (100 kr).

6. Verifiering av krav

Alla förfrågningar, inklusive kvitton, måste verifieras av Egencia. Egencia kommer inte att acceptera skärmbilder eller andra påstådda bevis på ett lägre pris, som inte oberoende kan bekräftas av Egencias personal. Egencia kommer inte heller verifiera förfrågningar som de anser, efter eget gottfinnande, är resultatet av ett utskriftsfel eller annat fel, eller som är gjort i bedrägligt syfte eller i ond tro. Verifierade förfrågningar som kräver återbetalning kommer att krediteras via den betalningsmetod som användes vid bokningen, inom uppskattningsvis 7-10 dagar efter verifieringen.

Maxgräns: Tre(3) återbetalningar per resenär per kalendermånad (oavsett hur många konton som används av resenären) och begränsat till 50,000 svenska kronor (SEK 50,000) per kund och månad.

7. Ändringar

Egencia förbehåller sig rätten att efter eget gottfinnande ändra eller avbryta flygprisgarantin eller begränsa dess tillgänglighet till någon person, när som helst, för någon eller ingen anledning, och utan förvarning eller ansvar gentemot dig. De villkor som är i kraft vid tiden för din ansökan kommer att avgöra dina rättigheter enligt flygprisgarantin. Egencias underlåtenhet att genomdriva någon bestämmelse i dessa villkor skall inte utgöra en avsägelse av denna eller någon annan bestämmelse.