Att bli en teknologiledare inom affärsresor

Egencia-som-global-teknologiledare-inom-affärsresor

Enligt den grekiska mytologin uppstod gudinnan Athena fullvuxen från sin far Zeus panna. Athena hade ingen barndom, utan trädde fram på Olympen som vuxen. Således har Athena blivit den ursprungliga framgångsmyten. Framgång verkar ofta vara förutbestämd eller plötslig, men så är sällan fallet. Framgång är något som förtjänas, ofta genom ihållande insatser.

Vad krävs för att bli teknologiledare i en konkurrensutsatt bransch som affärsresebranschen? Min sydafrikanske landsman Elon Musk uttrycker det såhär: ”Om du ger dig in i en bransch med en befintlig marknadsplats och stora, djupt rotade konkurrenter, måste din produkt eller tjänst vara mycket bättre än deras. Den kan inte vara bara lite bättre, för om du sätter dig in i konsumentens situation … Du kommer alltid att köpa det kända varumärket om det inte är en stor skillnad.”

Detta tankesätt har inspirerat vår vision och vårt dagliga arbete. Vi är inte som Athena. Egencia uppstod inte fullvuxen från pannan på vårt moderbolag, Expedia Group. Om du bara tittar på våra resultat kanske du missar insatserna som pågår bakom kulisserna.

Hur ofta vi uppdaterar vår teknologi

Det kanske kommer som en överraskning för dig att vi uppdaterar vår affärsreseplattform mer än 150 gånger i månaden.

För två veckor sedan presenterade vi till exempel Egencia Hotel Conversations, som är först i affärsresebranschen med att möjliggöra direkt tvåvägskonversation mellan affärsresenärer och hotellägare. Samma uppdatering innefattade också flyg- och hotellpaket med Egencia. Denna funktion, som är exklusiv för Egencia, ökar besparingarna för företag när flyg och hotell bokas för samma resa.

Förra året utvecklade och släppte vi även:

Hur ofta vi uppdaterar vår app

Om Zeus hade varit med i vårt apputvecklingsteam, hade han bett att få en extra stark värktablett just nu. Vi har uppdaterat vår app åtminstone 24 gånger det senaste året. Här är några av de senaste höjdpunkterna:

  • Åtkomst genom single sign-on för att bespara användare tid när de loggar in på appen.
  • Säkerhet för resenärer: Travel Managers kan övervaka och spåra sina anställda över hela världen i händelse av ett nödfall.
  • Det är vanligt att affärsresenärer måste ändra sina resplaner, ofta i sista minuten, och det kan vara svårt när man inte har tillgång till en bärbar dator. Med Egencias app kan du enkelt ändra dina flyg-, hotell-, bil- och tågbokningar.
Hur vi tar fram utbud över hela världen

Zeus hade sin blixt. Det var förstås coolt och imponerande, men Athena var vishetens och krigets gudinna. Hon förlitade sig inte bara på sin fars styrkor. Vi har vårt eget moderbolag, Expedia Group, och vi får vårt utbud från källor som innefattar Expedia Group, men som även sträcker sig långt bortom deras räckvidd.

Vi hämtar utbud från flera källor och vi har omsorgsfullt sammanställt ett nätverk av globala distributionssystem (GDS), aggregatorer för lågprisutbud, tågbolag och ett häpnadsväckande antal plattformar för hotellutbud.

Det gör vi eftersom våra kunder kräver valmöjligheter. De kräver lokalt, relevant innehåll. Det finns helt enkelt inte en enda plattform som levererar detta till alla länder och alla typer av resor. Du motiverar oss att göra mer.

Hur vi tar fram erbjudanden och hittar rekommenderade priser

En stor del av vår verksamhet handlar om att ta fram erbjudanden som passar för affärsresenärer. Att ha ett omfattande hotellutbud är toppen, men när du betjänar företagskunder vill du kunna erbjuda relevanta, rekommenderade priser och insyn i policybegränsningar.

Egencia har ett utbud på fler än 200 000 hotell och erbjuder rekommenderade priser på fler än 17 000 av dessa. Detta inkluderar bekvämligheter som frukost, wi-fi och parkering, och allt har avtalats exklusivt för affärsresenärer. Vi publicerar också Egencias 100 bästa företagshotell, ett årligt utmärkelseprogram som lyfter fram de främsta kundfokuserade hotellen i hela världen.

Utöver arbetet med hotell har vi tillbringat de senaste 20 åren med att bygga upp relationer med leverantörer för hela reseupplevelsen. Våra leverantörer täcker mer än 30 000 städer i fler än 200 länder.

Specialiserade affärsresekonsulter som engagerar sig i din framgång

Zeus and Athena var möjligen allsmäktiga under antiken, men jag är säker på att ingen av dem var tvungen att boka om ett flyg efter en missad anslutning vid midnatt, på en helg i ett främmande land. Det är ett modernt problem, och vi löser det åt dig med hjälp av Egencias fler än 2 600 resekonsulter.

Våra konsulter är engagerade i din framgång inom affärsresor. Som en del i en resegrupp med erfarenhet inom fritids- och affärsresor, är vi mycket medvetna om skillnaderna mellan vad du behöver när du reser i arbetet jämfört med när du åker på semester. Se vad våra resekonsulter har att säga om att arbeta i affärsresebranschen. Eller ta en virtuell rundtur med våra konsulter från hela världen.

Som du kan se är inte framgång i affärsresebranschen ett fenomen som sker över en natt. Vi kom inte till världen fullvuxna. Att göra Egencia till en global teknologiledare inom affärsresor har krävt en hel del insatser, och det är ett arbete som aldrig tar slut. Vi fortsätter att förbättra oss varje dag.

Se efter själv på www.egencia.se.