7 nyttiga tips från erfarna affärsresenärer på Egencia

gul vattenflaska, pass, telefon och hörlurar

Av Wendy White, Vice President of Marketing för Egencia

På engelska brukar flitiga resenärer ibland få smeknamnet ”road warriors”. Det är inte så konstigt eftersom det kan kännas som en riktig kamp att få sitt jobb gjort när man måste ta sig igenom långa köer till säkerhetskontrollen och saknar sin egen säng. En stor del av utmaningen är att bibehålla en hälsosam livsstil när man bryter de vardagliga rutinerna. Om du, precis som de flesta andra resenärer, tycker om att kombinera nytta med nöje på affärsresan blir frestelsen att åsidosätta den vanliga dieten och smaka på lokala viner och delikatesser desto svårare att motstå.

Jag är fullt medveten om att affärsresor kan sätta käppar i hjulet för min hälsosamma livsstil, och ny forskning visar att jag inte är ensam. För att hjälpa andra att hålla sig i god form på resan vände jag mig till alla erfarna resenärer i Slack-kanalen #LifeatEgencia för att få höra deras bästa affärsresetips. Här följer några av deras favoriter.

Håll koll på vätskebalansen

Du behöver inte dricka åtta glas om dagen, men du borde likväl komma ihåg att dricka mycket vatten när du reser. Luften ombord på flyget är torr. Det gör att din vätskenivå sjunker fort, vilket leder till vätskebrist och sänkt immunförsvar. Vår kollega Marion Peter, som arbetar som Senior Product Marketer hos Egencia, delar med sig av sina tips. ”Jag tar alltid med mig mandlar och en påfyllningsbar vattenflaska. Att dricka mycket vatten på flyget istället för läsk och kaffe (eller ännu värre: alkohol) hjälper dig att hålla en bra vätskebalans.” Hon har helt rätt – och du kan ta med dig din påfyllningsbara vattenflaska vart du än tar vägen under resan, och på så sätt göra en insats för att minska på plastavfall.

Motionera

Ett av topptipsen var att motionera. Motverka jetlag med hjälp av ett träningspass direkt efter du landat och kommit fram till hotellet. Du behöver inte ens gå till gymmet. Jean Noel Lau Keng Lun, Senior Director of Product Marketing, säger: ”Gör tio set armhävningar på ditt hotellrum innan du duschar.”  Träning håller igång ämnesomsättningen, ger energi och kan vara ett bra sätt att lära känna en ny plats. Prova även de här idéerna:

  • Utöva shavasana-yoga på flygplatsen – flygplatserna i de här städerna erbjuder ett yogarum där du kan koppla av före eller efter ditt flyg.
  • Motionera ombord på flyget – The American Council on Exercise rekommenderar övningar för vrister, tår, knän och fötter för att hålla igång blodcirkulationen. Karim Zuhri, Senior Product Marketing Manager, rekommenderar att du står upp i tio minuter varje timme.
  • Snöra på dig löparskorna – ”I nya såväl som välbekanta städer försöker jag alltid klämma in en joggingtur längs nya vägar för att upptäcka området. Jag slår två flugor i en smäll”, säger Kelsie Swenson, Customer Marketing Manager. Om du behöver hjälp med att hitta rätt kan du prova appar som MapMyRun, föreslår vår Recruitment Coordinator Lauren Smith. ”Appen har funktionen Route Genius, som letar upp joggingvägar i närheten och kan filtrera dem efter distans.”

Rör på dig

Promenera, vandra och gå så mycket som möjligt – det föreslår Fatema Muradi, som jobbar som Bilingual Team Leader. Du kan till exempel medvetet boka ett hotell som ligger 15 minuter från kontoret eller möteslokalen. Jag brukar själv använda 15-minutersregeln för att ha tid att njuta av staden. Planera även in en paus mellan dagens möten för att promenera en runda. Det tvingar dig att röra på dig och håller igång blodomloppet, vilket hjälper dig att undvika de negativa effekterna av att sitta ner hela dagen. Det kan dessutom ha positiv inverkan på dygnsrytmen.

Ät nyttigt

Att äta rätt kan vara en utmaning under affärsresor. Du har inte tillgång till ditt eget kök och du har ofta bråttom. Maten som finns tillgänglig har dessutom inte alltid det bästa näringsvärdet. (Får det lov att vara en bulle?) Men en frisk mage och en hög energinivå är ytterst viktigt för att du ska kunna få jobbet gjort på affärsresan. Därför måste du aktivt planera dina måltider. Lau ger ett exempel: ”När det är möjligt köper jag nyttig mat på flygplatsen och tackar nej till måltiden som serveras ombord. Då väljer du själv vilka näringsämnen du får i dig, och du sitter dessutom bekvämare om du inte har en bricka i knät under flera timmar.” Jill Randall, Director of Global Salesforce, berättar: ”Jag har alltid proteinbars, mandlar, chokladdoppade russin och gelébjörnar med mig på resan – små, lätta och nyttiga snacks som håller dig igång under dagen.”

Hantera din stressnivå

Det kommer nog inte som en chock för affärsresenärer, men att ha att göra med flygplatser, taxibilar, hotell och nya möteslokaler ovanpå en hel dags arbete kan vara stressigt. Stress kan slita på hälsan och försämra din arbetsförmåga.

Ställ om klockan i god tid – och vila

När du flyger till en annan tidszon påverkas din normala dygnsrytm, vilket kan göra det svårt att somna just när du behöver sömnen som mest. Det finns dock saker du kan göra för att underlätta situationen. ”En väl utvilad resenär är en frisk och glad resenär”, säger Brooke Novak-Moorhead, Global Campaign Manager. I hennes blogg går hon bland annat i detalj in på hur man ser till att man får tillräckligt med sömn i avlägsna tidszoner.

Rob Greyber, CEO på Egencia, föreslår: ”Ställ om klockan till destinationens tidszon så snart du stigit ombord. Om du börjar tänka som om du redan var framme vänjer du dig fortare.” Anne McElroy-Arnaud, Senior Marketing Communications Manager, ger det här rådet: ”Få så mycket dagsljus som möjligt under dagen för att hålla dig vaken. Dessutom brukar jag själv undvika att fundera på vad klockan är där hemma. På så sätt kommer jag lättare in i den lokala dygnsrytmen.”

Var förberedd från topp till tå

Det här är mitt personliga tips.  Jag bär alltid med mig ett första hjälpen-kit med förkylningsmedicin, värktabletter och tabletter mot halsbränna och sura uppstötningar (för att motverka effekten av de där bullarna och vinet).  Dessutom glömmer jag aldrig att ta med mig det jag behöver för att ta hand om fötterna.  Mina plåster mot blåsor har skonat både mig och mina kollegor från vad som annars hade blivit jobbiga dagar. Gå alltid i bekväma skor med bra stöd – aldrig i nya skor!  Varför? Om du har ont i fötterna kan det snabbt utvecklas till att du får ont i ryggen, nacken och så vidare.  Jag rekommenderar även att du planerar in en pedikyrbehandling innan längre resor för att undvika problem.

Om du följer de här råden ökar du möjligheten att uppnå dina hälsomål, samtidigt som du minskar risken för att bli sjuk under resan. Så ta med dig vattenflaskan och de nyttiga snacksen, packa ner ett par bekväma skor så att du kan ta en promenad, kom ihåg att resa dig upp ibland på flyget och ställ om klockan, så känner du dig alltid uppfriskad och redo att ta dig an jobbet, oavsett vart jobbet tar dig.

Anmäl dig idag för regelbundna uppdateringar!