Slik kan bedrifter takle en mangfoldig arbeidsplass

Forretningsreisende-bilde-av-forskjellig-mat-på-forretningsreise

Raskt voksende bedrifter er vant til å utfordre status quo. Ofte består de av en mangfoldig arbeidsstyrke, slik at de er bedre rustet til å forstå behovene til en mangfoldig kundegruppe. Det å ha de rette menneskene er uvurderlig, men det er også viktig å være på rett sted til rett tid. Et smart forretningsreiseprogram er grunnleggende for å sørge for at de rette menneskene kan komme seg dit de trenger å være.

Flyreiser og internett har begge bidratt til at verden virker mindre. En konsekvens av dette er at bedrifter og kundene deres har blitt mye mer mangfoldige. Forretningsreiser har blitt mer vanlig, noe som har bidratt til at nye globale markeder har vokst frem. Det er anslått at India kommer til å ha en vekstrate på 7,3 % i 2018/2019, sammenlignet med USAs vekstrate på 2,9 % i samme periode[1]. Mange bedrifter i rask vekst benytter seg av disse nye markedene, i håp om at de kan utvide og styrke virksomheten sin i disse områdene.

Se for deg at du er en t-skjortedesigner i Los Angeles som både selger på nett og i en tradisjonell butikk. Etter hvert legger du merke til at du får mange bestillinger fra Europa. Derfor bestemmer du deg for at det kan være lurt å utvide ved å åpne en butikk i Paris. Dette innebærer at du må reise for å finne gode nok lokaler og passende personale. Deretter, når salget har begynt å ta seg opp, kan det lønne seg å begynne å produsere t-skjortene i Europa, i stedet for å sende dem fra USA. Den økte etterspørselen har ført med seg et nytt kontor, nytt personale og minst én ny leverandør. For å gjennomføre og administrere vekst er man nødt til å vurdere forretningsreiseløsninger nøye. For de raskest voksende små bedriftene er det viktig å huske på hvordan ytterligere vekst krever at man har et forretningsreisebyrå som møter bedriftens spesifikke behov.

Forstå reisemålet 

Det kan hende at dine reisende blir nødt til å reise til steder der dere tidligere ikke har hatt noen virksomhet. Forretningsreisebyrået ditt kan hjelpe de reisende ved å tilby informasjon om reisemålet. Nyttige tips, for eksempel forslag til spisesteder, overnattingssteder og informasjon om den lokale kulturen, gir de reisende de verktøyene de trenger for å ta kontroll over reisen. Travel Managers kan også bruke disse verktøyene til å øke de reisendes tilfredshet og holde styr på kostnadene. La oss se på et eksempel. Hvis tre reisende lander på samme flyplass omtrent samtidig, kan de få en melding med et forslag om at de deler taxi til hotellet.

Det er også viktig å huske på at kulturelle normer varierer fra land til land og fra sted til sted. Derfor kan det være en god idé å ha en reisepolicy som kan takle disse nyansene for hver enkelt reisende.

Et reiseprogram burde for eksempel informere de reisende om lokale lover og skikker på reisemålet. En del land har veldig strenge regler når det gjelder likekjønnede forhold. Andre steder kan det være klare regler for hvordan menn og kvinner skal oppføre seg i det offentlige rom. Det kan også være steder som har en friere og mer åpen kultur enn det den reisende er vant med. Alt dette kan ha betydning for de forretningsreisende, både med tanke på hvordan de skal håndtere arbeidet og hvordan de skal oppføre seg utenfor arbeidstid.

Det kan være en god idé å opprette et reiseforum på nett der man kan dele erfaringene sine. Se for deg at du har en ansatt som skal reise til Perth i Australia for første gang og en annen ansatt som vokste opp der. Personen som kommer fra Perth er en fantastisk informasjonskilde for kollegaen. Informasjonen de deler kan legges ut på forumet og komme andre reisende til gode senere.

Dersom Travel Managers kan hjelpe de reisende med å ta høyde for disse scenarioene og inkluderer veiledning i policyen, vil de se at det gagner både de reisende og bedriften.

Møt de reisendes behov

En mangfoldig arbeidsstyrke er avgjørende for bedrifters suksess i fremtiden. Som Ernst & Young skriver i sin rapport: «nyskapningen mangfold bringer med seg hjelper oss å styrke konkurransefordelene våre, bli markedsledende og levere bedre kundeløsninger.»[2]

Bedrifter i rask vekst er nødt til å et reiseprogram som ivaretar den enkeltes behov. Man må forstå dette for å lykkes med å fremme mangfold. En gravid leder som skal på en snartur har andre behov enn noen som skal på en lengre reise til andre siden av kloden. Er reisepolicyen din i stand til å takle dette?

En god reisepolicy må også ta hånd om reisende som har spesielle behov. Dette kan dreie seg om ansatte med syns- eller hørselsvansker, som er avhengige av rullestol eller som har bestemte kostbehov eller medisinske behov.

Det er enkelt å ivareta ulike behov når man har en god reisepolicy på plass. En fullstendig forståelse av hver enkelt reisendes behov, fra de som er avhengige av direkteflyvninger til de som trenger tilrettelegging, bør flettes inn i reisepolicyen og oppdateres regelmessig.

Hvem er involvert? 

Når du tar ansvar for å ivareta de ansattes behov i reisepolicyen, vil det komme bunnlinjen til gode. Det vil også gagne bedriftens viktigste ressurs – menneskene. Hvis du lykkes med policyen, vil de reisende bli mer tilbøyelige til å følge retningslinjene og benytte seg av bestillingsverktøyet. De vil forstå at bedriften er opptatt av velferden deres. Dette vil også sørge for at de velger foretrukne priser og leverandører. Ved å samle informasjon om bestillingene, kan du lage statistikk og rapporter som vil hjelpe deg med fremtidige avgjørelser med tanke på utgifter, policy, de reisendes tilfredshet og mye mer.

En vellykket reisepolicy involverer alt fra HR til IT. HR er for eksempel interessert i at alle sikkerhetstiltak er satt i verk for ansatte som reiser til nye steder. IT er sannsynligvis interessert i å finne ut om verktøyet er kompatibelt med resten av bedriftens løsninger.

Det er avgjørende å forstå hvordan man skal takle bedriftens vekst samtidig som man har fokus på de ansattes behov. Selv om det er viktig å holde et øye med bunnlinjen, er det vel så viktig å forstå den enkelte reisendes behov, fordi når de lykkes vil du også lykkes.

Har du lyst til å lære hvordan vekst, mangfold og reise henger sammen? Les rapporten vår for å finne ut hvordan bedrifter i rask vekst takler reise.

 

[1] «India’s economy is set to grow faster than China’s this year», World Economic Forum, 12. oktober 2018, https://www.weforum.org/agenda/2018/10/indias-economy-is-set-to-grow-faster-than-chinas-this-year.

[2] «Our approach to diversity and inclusiveness», Ernst & Young, 2015, https://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/EY-our-approach-to-diversity-and-inclusiveness/$FILE/EY-our-approach-to-diversity-and-inclusiveness.pdf