Sikkerhet under forretningsreiser: Vår sjekkliste

Mannlig ansatt som leser om sikkerhet under forretningsreisen på telefonen

Uansett om bedriften er stor eller liten, står de reisendes sikkerhet øverst på listen. Nå som den globale COVID-19-krisen påvirker forretningsreisende og reisebransjen som helhet, har det aldri vært viktigere å være forberedt.

Det er også svært viktig å samarbeide med et forretningsreisebyrå som har både teknologien og den personlige kundeservicen som er nødvendig for at du skal kunne ivareta de reisendes sikkerhet og håndtere situasjonene som oppstår. Med riktig forretningsreisebyrå finnes det mange måter å hjelpe dine ansatte på når de er ute og reiser, fra å ta avgjørelser om og umiddelbart implementere nye policyer til å kommunisere med de forretningsreisende via raske varsler.

Gå gjennom punktene i sikkerhetssjekklisten for å finne ut om forretningsreisebyrået ditt eller det interne forretningsreiseprogrammet hjelper deg med å overholde aktsomhetsplikten overfor de reisende og hjelper deg med

  • å legge en plan for å håndtere risikosituasjoner 
  • å oppdatere reisepolicyen for å iverksette sikkerhetstiltak 
  • å forbedre sikkerheten med støtte fra eksperter på risikohåndtering 
  • å dele viktig informasjon 
  • å finne de ansatte i nødstilfeller
  • å tilby personlig kundeservice 
  • å redusere risikoen hos forsikringspartnere

Før samarbeidet med Egencia var det vanskelig for NTT Singapore å håndtere de reisendes sikkerhet. «Tidligere har vi hatt problemer med å holde oversikt over hvor de ansatte befinner seg. Takket være Egencia vet vi nå hvor de ansatte skal være. Og ettersom alle er nødt til å bestille gjennom plattformen, kan vi se hvor de befinner seg via Egencia Traveler Tracker, noe som kan hjelper oss i en krisesituasjon» — Tricia Lim, administrativ VP i avdelingen for bedriftsplanlegging hos NTT Singapore.