BIOGRAFI

Hemanth Munipalli begynte som finansdirektør hos Egencia i august 2016, og tok da med seg to tiår med erfaring innenfor finans og administrasjon på globalt nivå. Han leder Egencias globale finansavdeling og spiller en stor rolle i den fremtidige veksten innenfor Egencia.

Innen han startet hos Egencia, jobbet Hemanth i General Motors Company, sist som finansdirektør for bedriftens virksomhet i Kina, med base i Shanghai. Som nøkkelperson i GM Chinas ledelse var han en av drivkreftene bak selskapets vekst og lønnsomhet, og ledet den økonomiske planleggingen og gjennomføringen, samtidig som han fremmet ny utvikling innenfor bedriften og håndterte kompliserte samforetak. Før han ble finansdirektør for GM China, var Hemanth Treasurer i GMs internasjonale virksomheter i Asia-Stillehavsregionen, Afrika og Midtøsten, der han medvirket i flere toneangivende prosjekter innenfor driftsutvikling og sentraliseringen av finansvirksomheter.

Før han flyttet til Kina hadde Hemanth flere ulike stillinger innenfor økonomiavdelingen på GMs New York-kontor, blant annet innenfor storstilte oppkjøp og sammenslåinger, global økonomisk planlegging, finansiering og andre strategiske forretninger. I den tidligste delen av karrieren sin innenfor finans hadde Hemanth stillinger både i USA og Australia.

Hemanth begynte arbeidslivet innenfor systemutvikling og har bred erfaring innenfor ulike deler av produktutvikling. Hemanth har en MBA med toppkarakterer fra University of Chicago Booth school of business, en MS i industriell økonomi fra Wayne State University og en BE i elektronikk og kommunikasjonssystemer fra University of Mysore i India.