Dato: 13 juli 2020

Mange bedrifter forbereder nå forretningsreiseprogrammet sitt til hverdagen etter COVID-19, og de er avhengige av data for å ta de riktige avgjørelsene og legge en god plan. Enten det gjelder solide rapporter om planlagte og tidligere reiser til praktisk statistikk om reisetyper og administrasjon av ubrukte billetter, bør dataene gi bedriften din full oversikt når det gjelder reisendes sikkerhet og inntektsadministrasjon.

I Egencia Analytics Studio får du en samlet oversikt over alle dataene dine når du trenger det. Analytics Studio kan friste med reisedata fra både online- og offline-bestillinger, forskjellige verktøy og omfattende filtreringsfunksjoner, slik at du lettere får oversikt over reiseutgiftene og kan øke effektiviteten samt finne sparemuligheter.

Rapporteringen bidrar også til bedre risikostyring hos kundene våre – både store og små. Teknologi som Egencia Traveler Tracker lar Travel Managers se hvor de reisende har vært i løpet av de siste 30 dagene, hvor de etter planen skal være, og hvor de skal reise. Dette er for å øke sikkerheten og redusere risikoen.

Data resulterer i bedre avtaler og avgjørelser hos Alexander Mann

Rapporteringsteknologien sørger for at kundene våre får tilgang til dataene de trenger. Med konkrete tall kan de følge med på avkastningen samt trender og mønstre for forbruk og finne sparemuligheter.

«Med Egencia får vi god oversikt over utgiftene våre. Vi betaler ikke en formue, og vi har en kommersiell modell som fungerer. Det betyr at vi kan administrere utgiftene nøye og få en god forståelse av hvor mye vi bruker på å administrere programmet, i motsetning til selve programmet. Rapporteringen gir oss oversikt over reisekostnadene våre.»

– Michael McSperrin, Global Head of Facilities and Support Services hos Alexander Mann

Mange av våre større kunder kommer til oss med tidligere forhandlede hotellavtaler, og til og med disse kan optimaliseres. Ved å bruke rapporteringsfunksjonen i Analytics Studio er det mulig å se hvor ansatte reiser ofte eller samlet, og bruke disse dataene i forhandlingene for å få bedre eller nye avtaler med leverandører.

«apporteringen har virkelig hjulpet oss å ta beslutninger om når vi bør øke reiser, redusere reiser, [og] fokusere på visse områder eller regioner. Den gir oss oversikt, slik at vi vet hvor vi skal bruke ressursene våre, budsjettet og personalet vårt for å dra til de rette stedene til rett tid. Men også for å sørge for at vi benytter oss av kjøpekraften vår for å forhandle om bedre tilbud med et hotell eller et flyselskap.»  

– Michael McSperrin, Global Head of Facilities and Support Services hos Alexander Mann

Kaspersky og Egmont maler et godt bilde

Med våre rapporteringsfunksjoner kan kunder sjekke data for både online- og offline-bestillinger på ett og samme sted. En slik samlet oversikt betyr at de slipper å bruke flere forskjellige systemer og programmer.

Analytics Studio er fullt av verdifulle data som hjelper kundene våre med å ta kostnadsbevisste avgjørelser for å spare penger. Det kan være alt fra statistikk om utgifter og online-andel til Savings Finder-resultater, forkjøpsvinduer og ubrukte billetter.

Hvis en kunde ser at en avdeling eller reisegrupper har korte hotellbestillingsperioder, er det mulig å oppdatere policyen og kreve forkjøp, noe som vanligvis er mye billigere.

«Jeg liker data. Jeg liker å jobbe med det. Jeg elsker å se hvordan tall kan vise hva som skjer, hvilken retning vi beveger oss i og hva tendensene er. Jeg bruker data til å generere ulike typer rapporter, som rapporter om etterlevelse, globale reiseoversikter og mer. Disse dataene er en stor støtte for meg.»

– Irina Kostyukova, Head of Business Travel hos Kaspersky

Analytics Studio gir kundene våre mer enn bare en dataoversikt også. De kan for eksempel vurdere markedsandelen og sammenligne programresultatene sine med andre bedrifter av samme størrelse. Alt dette betyr selvfølgelig at Travel Managers enkelt kan rapportere tilbake til sine interne interessenter og ledere. 

«Ved å samarbeide med Egencia har vi fått tilgang til nyttigere data. Det er svært viktig at dataene lagres sentralt i bedriften. Informasjonen desentraliseres når den skal ut til ansatte. Når jeg ringer en av våre Travel Managers, er det viktig for meg at vedkommende vet alt om virksomheten i tillegg til reisemønstrene til alle de reisende.»

– Adam Massigeh, Category Manager hos Egmont

Mer betydningsfulle tall

Mange virksomheter er opptatt av miljøet og reiseprogrammets miljøpåvirkning. Rapporteringen vår gir bedrifter bedre oversikt, slik at de kan ta mer bærekraftige reiseavgjørelser og nå de grønne målene sine.

«Co2-oversikten er glimrende for oss. Vi får innsyn i karbonutslippene våre og hva karbonavtrykket vårt er som bedrift. Oversikten hjelper oss også med å øke forståelsen, slik at vi kan lære opp de ansatte. Vi vil at våre reisende skal være klar over effektene av å fly langdistanse på Business Class, First Class og Economy. Alle må gjøre sitt i kampen mot klimaendringer, og i oversikten finner vi data vi kan bruke til å påvirke og endre adferd.» 

– Michael McSperrin, Global Head of Facilities and Support Services hos Alexander Mann

CO2-rapporteringsverktøyet for fly og hotell i Egencia Analytics Studio gjør det enklere for bedrifter å følge med på CO2-avtrykket og iverksette miljøtiltak. Disse dataene er svært viktige for å ta grønnere avgjørelser og kan bidra til å redusere CO2-utslippet og få ansatte til å gjøre endringer.

Mange reiseleverandører tar bærekraftforpliktelsene sine på alvor og forstår hvordan data og bevis kan bidra til å gjøre forretningsreisebransjen mer bærekraftig nå og i fremtiden.

«Vi har ingen reserveplanet. Det vi gjør, berører både planeten vår og vi som bor på den. Det er mye fokus på data og det å underbygge det man gjør, med beviser, noe som er essensielt for å drive bærekraftsarbeidet i riktig retning. Vi har en forpliktelse [overfor kunder] til å være mer åpne når det gjelder miljøavtrykket vårt, og finne nyttig statistikk, så de kan ta informerte avgjørelser.»

– Harald Bjugstad-Holm, bærekraftsdirektør hos Nordic Choice Hotels

Se en kort video om Analytics Studio for å finne ut hvordan du kan forbedre reiseprogrammet ditt. Last ned sparesjekklisten vår for forretningsreiser for å finne ut hvordan vår rapporteringsteknologi kan hjelpe deg med å administrere utgiftene og spare penger.

Del dette innlegget på LinkedIn eller Twitter.

Er du på utkikk etter bedre løsninger for forretningsreiser? Ta kontakt med teamet vårt.