Fusjoner og oppkjøp: 7 steg for å omstrukturere ditt forretningsreiseprogram

Det eneste som er sikkert i dagens klima, om det så gjelder  forretninger, politikk – eller det faktiske været, er at alt er usikkert. Og selv om den generelle oppfatningen er at det er et stabilt miljø som driver frem fusjoner og oppkjøp («mergers and acquisitions»: M&A), viser en granskning av nyere trender og data at inngåelse av slike avtaler nå skjer oftere enn noensinne.

M&A-aktiviteten i Europa, Midtøsten og Afrika har økt de siste elleve årene, med en totalsum på 90,8 milliarder amerikanske dollar registrert bare i januar 2017 (kilde: Thomson Reuters). Samtidig, selv om det amerikanske markedet fortsatt er populært, møter bedriftsledere verden over utfordringer som dukker opp ved begrensede muligheter for organisk vekst. De oppfordrer således til fusjoner og oppkjøp som vil hjelpe bedriftene å øke fortjenesten, redusere kostnadene og til og med tre inn i nye markeder når det er aktuelt.

Selv om det ikke er overraskende at teknologibransjen er den mest aktive når det gjelder inngåelse av M&A-avtaler, er det svært viktig at alle bedrifter innenfor alle bransjer forbereder seg på fremtidige endringer. Én bransje som behøver spesiell fokus? Reisebransjen. Vi spurte noen av kundene våre som nylig gikk gjennom M&A, om de kunne dele noen råd med oss om hvordan man bør justere reiseprogrammet sitt. Last ned denne rapporten for å få deres anbefalinger om:

  • hvordan du omstrukturerer målene dine under fusjoner og oppkjøp
  • hvilke steg du må ta for å kunne justere reiseprogrammet etter endringer som følge av fusjoner og oppkjøp
  • hvordan du kan bygge et sterkere reiseprogram

Last ned rapporten her: