Syv helsetips fra Egencias travleste reisende

Syv helsetips fra Egencias travleste reisende

Av Wendy White, Vice President of Marketing, Egencia

Har du noen gang lurt på hvorfor de som reiser ofte blir kalt for «Road Warriors?» Det er fordi det enkelte ganger kan føles som en kamp å få gjort unna arbeidet mens du venter i lange sikkerhetskøer og savner din egen seng. En stor del av dette er den evige kampen om å opprettholde en sunn livsstil mens du er borte fra den daglige rutinen din. Er du som de fleste reisende, som gjerne kombinerer forretningsreiser med fornøyelser, vil fristelsen til å avvike fra det vanlige kostholdet og smake på de lokale delikatessene og den lokale vinen være enda større.

Jeg er klar over at forretningsreiser kan få meg til å avvike fra den sunne livsstilen jeg normalt fører, og ny forskning viser at jeg ikke er alene om dette. For å hjelpe andre med å holde seg friske og i form mens de reiser, har jeg kontaktet medreisende på vår Slack-kanal #LifeatEgencia for å få deres beste tips for forretningsreiser. Her er noen av favorittene deres!

Hydrering

Selv om det ikke er nødvendig å drikke åtte glass med vann daglig, bør du prøve å drikke mye vann når du reiser. Luften om bord på flyene er tørr. Du kan fort bli dehydrert og dermed bli mer utsatt for sykdom. Vår medarbeider Marion Peter, Senior Product Marketer i Egencia, forteller om hva hun alltid har med seg når hun reiser. «Jeg reiser aldri uten å ha med meg mandler og en gjenbrukbar vannflaske. Du holder deg bedre hydrert på flyet hvis du drikker masse vann fremfor mineralvann og kaffe (eller – enda verre – alkohol!)» Hun har rett – og i tillegg til at du kan ta med deg en gjenbrukbar flaske over alt under reisen, bidrar du også til å hjelpe miljøet ved å redusere forbruket av engangsplast.

Trening

Trening var et populært tips. Du kan bekjempe jetlagen med en treningsøkt etter flyturen på hotellrommet – det er ikke nødvendig med et treningsrom. Jean Noel Lau Keng Lun, sjef for produktmarkedsføring, sier: «Ta ti repetisjoner med så mange armhevinger du klarer før du dusjer.»  Trening holder forbrenningen i gang, gir deg ekstra energi og kan også være en god måte å utforske et nytt sted på. Prøv disse forslagene også:

  • Utfør Shavasana på flyplassen – Flyplasser i disse byene tilbyr et yogarom hvor man kan slappe av før eller etter en reise.
  • Trening på flyet – American Council on Exercise anbefaler blant annet å rotere ankelleddet, bøye tærne og heve knær og føtter for å holde blodsirkulasjonen i gang under flyreisen. Karim Zuhri, Senior Product Marketing Manager, anbefaler å stå oppreist i ti minutter hver time.
  • Ta på deg joggeskoene – «Når jeg reiser til en ny by (eller til og med en jeg kjenner fra før), prøver jeg alltid å finne en ny joggerute for å utforske byen. På denne måten slår jeg to fluer i én smekk», sier Kelsie Swenson, Customer Marketing Manager. Trenger du veibeskrivelser, kan du prøve en app som blant annet MapMyRun, bemerker Recruitment Coordinator Lauren Smith. «Den har en Route Genius-funksjon for identifisering av løperuter i nærheten. Denne kan filtreres etter avstand.»

Bevegelse

Gå så mye du kan. Det foreslår Fatema Muradi, en tospråklig teamleder. Du kan for eksempel velge et hotell som ligger 15 minutters gåtur unna kontoret ditt eller messelokalene. Selv bruker jeg 15-minuttersregelen og trives med å kunne utforske byen underveis. Du bør også sette av tid til en pause i løpet av møtedagen for å ta en spasertur. På denne måten holder du deg i bevegelse og blodomløpet i gang, slik at du unngår skadevirkningene av å sitte stille hele dagen (og det hjelper på døgnrytmen).

Spis sunt

Det kan være vanskelig å få tak i sunn mat på forretningsreiser. Du er borte fra ditt eget kjøkken og har det ofte svært travelt. Den tilgjengelige maten er kanskje ikke det beste alternativet ernæringsmessig sett (hva med donuts?). En sunn tarm og et bra energinivå er imidlertid viktige suksessfaktorer når man er på reise med jobb. Du må styre og planlegge matvalgene dine. Lau sier for eksempel: «Hvis mulig, kjøper jeg sunn mat på flyplassen og takker nei til flymaten. Du kan velge hva kroppen trenger, og du har det langt mer komfortabelt uten et brett på fanget i flere timer.» Jill Randall, Director of Global Salesforce, sier: «Jeg reiser aldri uten proteinbarer, mandler, sjokoladedekkede rosiner og vingummi. Enkel og sunn småsnacks som gir deg energi til å komme deg gjennom dagen.»

Håndter stressnivået ditt

Det kommer nok ikke som en overraskelse for forretningsreisende at det kan være en stressende opplevelse å gå ut og inn av flyplasser, drosjer og hoteller og delta på forskjellige møter i tillegg til en lang dag med jobb. Stress kan faktisk føre til at du blir syk eller sliter deg ut, så du ikke kan yte ditt beste.

Planlegg tidsendringen – og slapp av

Når du flyr gjennom flere tidssoner, kan kroppens døgnrytme fort komme i ulage. Dette kan gjøre det vanskelig å sove når du trenger god søvn som mest. Det finnes imidlertid hjelp for dette. «En uthvilt reisende er en frisk og fornøyd reisende», sier Brooke Novak-Moorhead, Global Campaign Manager. I bloggen hennes om dette emnet, kan du blant annet lese om hvordan du får nok hvile i andre tidssoner.

Egencias toppsjef, Rob Greyber, foreslår: «Så snart du er om bord, bør du stille klokken etter tidssonen dit du skal. Begynner du å tenke som om du allerede er i den tidssonen du skal til, vil du tilpasse deg raskere.» Anne McElroy-Arnaud, Senior Marketing Communications Manager, gir følgende råd: «Prøv å få så mye dagslys som mulig for å holde deg våken i løpet av dagen. Jeg prøver å ikke tenke på hva klokken er «hjemme», slik at jeg kan psyke meg inn i den lokale rytmen.»

Vær forberedt på alt

Det er mitt personlige tips.  Jeg har alltid med meg et førstehjelpssett med forkjølelsesmedisiner, aspirin og magesyretabletter (for donuten og vinen jeg nevnte tidligere).  Og først og fremst sørger jeg for å ha med det jeg trenger til fotpleie.  Gnagsårplastrene mine har reddet mang en kollega fra en dårlig dag. Bruk komfortable sko som gir god støtte – ikke nye sko!  Hvorfor? Vonde føtter kan raskt føre til ryggsmerter, nakkesmerter og mye mer.  Jeg anbefaler også å ta pedikyr før man skal ut på en lengre reise, så man er sikker på å kunne yte sitt aller beste.

Følg disse tipsene for å bedre mulighetene for at du vil holde deg i form og redusere risikoen for å bli syk underveis. Ta med deg vannflasken og sunn snacks, pakk ned gode sko til å spasere i, husk å reise deg opp på flyet, og still klokken din! Slik vil du føle deg avslappet og opplagt til å starte på arbeidsdagen, uansett