Skip to main content

Vær smart om du har en reise til Frankrike

Transportstreik i Frankrike. Egencia gir deg fem praktiske tips på hvordan du kan takle forretningsreisen.

4 min
Publisert: 06 November 2020
Emner: Blogg
woman_on_train_platform1.jpg
Å utsettes for trafikkforstyrrelser er som å få baksmell på skatten – det er aldri noe hyggelig, men det kan skje innimellom likevel. Hvis du planlegger en reise til Frankrike i løpet av de neste månedene, bør du være obs på at du kan komme ut for flere trafikkforstyrrelser enn vanlig. Enkelte ansatte i trafikksektoren går ut i streik to av fem dager i uken frem til slutten av juni. Det betyr blant annet en rekke innstilte tog! Avhengig av hvordan forhandlingene går, kan streiken trappes opp eller ned i løpet av de neste ukene. Hvis du planlegger å reise til Frankrike snart, bør du lese disse 5 tipsene til hvordan du bør styre reisen din.

1. Dårlig tid? Skru på varslene i reiseappene dine!

Det finnes en app for alt – til og med forretningsreiser. Last ned alle de lokale reiseappene og skru på varsler om avreiseoppdateringer, forsinkelser, innstillinger og refusjonsmuligheter. Reisende med Egencia har en egen app som de kan bruke til å administrere reservasjoner i siste liten og få varsler om forsinkelser og innstillinger i sanntid. De kan også finne praktiske reiseforslag gjennom Uber eller Citymapper. Når du aktiverer varsler på telefonen din, får du et forsprang på alle de andre, og du kan enkelt gjøre de endringene som trengs. Trenger du mer hjelp? Hjelp-funksjonen i Egencia-appen kobler deg opp mot et team av reisekonsulenter som står klare til å svare på enhver henvendelse!

2. Lagre nettsiden til reiseleverandøren din som favoritt.

Vi vet at halvparten av alle forretningsreisende benytter mobil eller nettbrett når de trenger hjelp i løpet av reisen. Reiseleverandørenes nettsteder er uunnværlige dersom man ønsker oppdatert informasjon om streiken. Her har vi samlet noen nettsteder som du bør merke deg før du drar til Frankrike. Vi har også samlet noen insider-tips som kan være nyttige når du skal forberede reisen din til Frankrike.
  • Det nasjonale togselskapet, SNCF, oppdaterer togtidene sine kl. 17.00 dagen før en planlagt streikedag. Dermed kan du finne informasjon om innstillinger og endringer som er forårsaket av streiken.
  • Pass på at du gir flyselskapet all kontaktinformasjonen din slik at de kan kontakte deg i tilfelle det skulle skje noen endringer. Flyselskaper som Air France kontakter passasjerene sine direkte på e-post eller SMS dersom det er noen innstillinger eller forsinkelser. De tilbyr også alternativer.

3. Oppdater profilen din

Dette er nyttig for at reiseleverandøren din skal vite hvem du er og hvor du befinner deg. Med oppdaterte opplysninger vil reisebyrået eller reiseleverandøren din raskere kunne hjelpe deg når du trenger det. Egencia kundeservice er tilgjengelig til å hjelpe reisende døgnet rundt, uansett hvor de befinner seg. Hvis du bestiller en reise i Egencias reiseportal, vil våre reisekonsulenter vite hvem du er og hvor du befinner deg med det samme de plukker opp telefonen.

4. Tilpass deg til situasjonen og flett inn litt fritid

Det å reise handler også om å tilpasse seg til en rekke ulike situasjoner. Når du står midt oppi trafikkforstyrrelser, forsinkede fly eller innstilte tog, er det ikke så mye annet å gjøre enn å vente. Smør deg med tålmodighet, forhold deg i ro og prøv å fokusere på de positive sidene ved reisen din. Vi har funnet ut at 68 % av våre reisende forlenger minst én forretningsreise i året, et fenomen som også er kjent som «bleisure».  Mens du først er i Frankrike, hvorfor ikke benytte muligheten til å dra på sightseeing, shoppe eller prøve nye restauranter? Hvis du skal til Paris-området, kan du klikke her for å lese vår storbyguide som inneholder restaurantforslag og tips til severdigheter.

5. Utsett reisen dersom det er mulig

Dersom du er fleksibel, er det å utsette reisen den beste løsningen for å slippe å havne midt oppi streiken. Noen flyselskaper lar deg endre reisedatoene dine uten ekstra kostnader. Hos Egencia kan du enkelt endre flyreisen din online. Vi har også en rekke hoteller som tilbyr gratis avbestilling. Sjekk hvilke betingelser som gjelder for reiseleverandøren din og flytt reisen til en annen dag, dersom det er mulig. Nedenfor kan du se kalenderoversikten for den planlagte trafikkstreiken i Frankrike som vil vare fra april til juni (røde dager betyr streik).
Var dette innholdet nyttig?
0