Waarom wearables de zakenreiswereld kunnen veranderen

Smartphones zijn sinds hun uitvinding ongelooflijk succesvol geweest in het consolideren van informatie. De smartphone heeft tegenwoordig de rol van atlas, agenda, adresboek, woordenboek, encyclopedie en camera overgenomen. In 2015 alleen al werden ongeveer 1,4 miljard smartphones gekocht.

De verkoop van smartphones is zelfs groter dan die van die andere universele gadget, de horloge. Vorig jaar werden slechts 1,2 miljard horloges verkocht.

Interessant is wel dat er nu een overlap bestaat tussen deze twee schijnbaar uiteenlopende apparaten. De verkoopvan smartwatches groeide tussen 2014 en 2015 met 600%. De wereldwijde verkoop van 36 miljoen stuks heeft nog een lange weg te gaan om de eenzame top van de originele horloge te bereiken, maar dit groeitempois niettemin heel indrukwekkend.

De stimulans achter deze cijfers is de Apple Watch. Deskundigen schatten dat het tech-bedrijf, gevestigd in Cupertino, vorig jaar zo’n 13 miljoen horloges verkocht heeft. De LVMH Group maakt in vergelijking ongeveer 800.000 horloges per jaar.

De lancering van de Apple Watch 2 begin september zou de wearables-sector een belangrijke boost kunnen geven aan deze reeds indrukwekkende cijfers. Om de smartwatch nog aantrekkelijker te maken, hebben de designers van Apple hem nog meer kracht en technologie gegeven: het heeft een eigen ingebouwde gps, snellere processor en is nu waterbestendig tot 50 meter diep.

Smartwatches zullen ongetwijfeld populairder worden naarmate ze aan kracht winnen, maar terwijl ze duidelijke voordelen voor de consument hebben, stelt zich de vraag of ze een rol kunnen spelen in de zakenwereld.

Egencia denkt van wel en heeft net een speciale app voor de Apple Watch gelanceerd.

Egencia’s Senior Director, Product Marketing Jean-Noel Lau Keng Lun vertelt enthousiast over hoe ver de technologie van de Apple Watch 2 is gekomen. “Het niveau van de hardware is al genoeg om voor een goede ervaring te zorgen. Het is veel sneller, het heeft een goed besturingssysteem en de flow en interface werken snel”.

Egencia’s homogene technologisch platform betekent dat het apparaat zelf minder belangrijk is. Niet alleen zakenreizigers, arrangers en travel managers maar ook de consultants van Egencia hebben allemaal toegang tot hetzelfde platform, ongeacht hoe ze toegang krijgen.

“Elke keer als er een apparaat is dat interactie met een gebruiker mogelijk maakt, willen we er bij zijn”, zegt hij.

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van het apparaat, heeft Egencia een speciale of eigen app ontwikkeld voor de Apple Watch, net zoals we eerder gedaan hebben voor de iPhone en Android-apparaten. “We maken onze eigen apps om het meeste voordeel te halen uit de hardware en de context waarin mensen het gebruiken.”

Context is essentieel.

“Je kunt met een smartphone geen reis met meerdere vluchten boeken omdat het zo’n gedoe is”, aldus Jean-Noel. “Je kunt echter wel een simpele last minute reservering boeken en je reisplan bekijken. Je kunt er ook meldingen ontvangen over vertragingen, details opvragen over het volgende reisonderdeel​of of uitzoeken waar je een Uber kunt krijgen”.

Dit vertoont sterke gelijkenissen met hoe Facebook werkt op verschillende apparaten – terwijl de content en instellingen dezelfde zijn, maakt de ervaring op de mobiele app het meeste gebruik van de hardware, waarbij de knoppen ‘Live’, ‘Foto’ en ‘Check In’ erg prominent zijn.

Eén functie die Egencia aan het uitproberen is met de Apple Watch-app in de VS is de terugbeloptie, wat ons een stapje dichter brengt bij de fictieve communicator uit Star Trek. “Wanneer je op een knop tikt, belt een agent je terug en weet de agent wat je telefoonnummer, je reis en reisgeschiedenis is.”

Jean-Noel ziet een aantal scenario’s waar toegang tot Egencia op je smartwatch erg nuttig kan zijn.

“Er zijn verschillende omgevingen waar je je mobiel niet uit je broekzak wilt halen”, zegt hij. “Als je op de luchthaven in de rij van de veiligheidscontrole staat en je wilt snel even je gate controleren, dan is het niet het moment om je telefoon boven te halen. En als je buiten op de stoep staat van een buitenlandse luchthaven, dan wil je misschien geen superduur apparaat in je handen hebben.”

Volgens Jean-Noel is de smartwatch niet meer weg te denken.

“30 jaar geleden hadden we allemaal digitale Casio-horloges. Het had een kleine rekenmachine en was een cool hebbeding. Je moest op dit kleine toetsenbord drukken om de cijfers te laten verschijnen.”

De technologie heeft sindsdien aanzienlijke vooruitgang geboekt.

“Denk maar aan wat er met smartphones is gebeurd. De standaard van wat je verwacht van een telefoon is aanzienlijk geëvolueerd. Binnen een generatie is de smartwatch helemaal mainstream”, aldus Jean-Noel.