Vergroot je invloed op je werk met drie eenvoudige strategieën

Een vrouwelijke travel manager deelt informatie met collega's

Lelia Gowland, Principal, Gowland, LLC 

Als je een reisinkoper bent, ben je waarschijnlijk een vrouw. 71% van de direct buying members van de GBTA is vrouw. Aangezien veel reisinkopers verantwoording afleggen aan financiële en inkoopafdelingen, is de kans ook groot dat je onder leiding staat van een man. Vrouwen bezetten slechts 12% van alle CFO-posities in de S&P500.

Anders dan in de technische of IT-sector, werken er meer dan genoeg vrouwen in de reisindustrie als geheel, alleen niet op een hoog leidinggevend niveau. Dus wat kunnen we in vredesnaam doen om deze situatie meer in verhouding te brengen? Een cultuuromslag binnen de sector en meer vrouwen promoveren zijn mogelijkheden die natuurlijk geweldig zijn op de lange termijn, maar helpen je niet om op nu meer invloed te krijgen.

Deze strategieën kun je direct gebruiken om je invloed te vergroten bij zowel je leidinggevenden als reizigers.

  1. Bedenk welke netwerkmethoden voor jou werken.

Het opbouwen van relaties en ontmoeten van nieuwe mensen is heel belangrijk om meer invloed te krijgen, maar vrees niet als je al huivert bij de gedachte aan nog meer kletspraat op de zoveelste borrel. Je kunt het netwerken op veel verschillende manieren aanpakken, bijvoorbeeld via groepsactiviteiten en beroepsverenigingen.

Een vrouw vertelde me dat haar bedrijf veel geld spendeert om klanten te vermaken met op mannen gerichte activiteiten, dus neemt zij mensen mee naar een musical of een wellnesscentrum en beschrijft het speels als ‘golf’. Netwerk volgens je eigen voorwaarden en verzamel een groep collega’s voor activiteiten die jij leuk vindt. Gezamenlijke activiteiten zijn een uitstekende manier om relaties te versterken, maar zorg wel dat je over werk praat terwijl je bezig bent.

Beroepsverenigingen, zoals ACTE en GBTA, kunnen mogelijkheden bieden om trends binnen de industrie te bespreken, nieuwe vaardigheden te leren en te brainstormen over carrièreontwikkeling. Aangezien de meerderheid van de werknemers op starterniveau in de reisindustrie uit vrouwen bestaat, beschouwen sommige veteranen uit de sector beroepsverenigingen als een belangrijk middel voor vrouwen om een pad naar leidinggevende posities uit te zetten.

Wat je netwerkstrategie ook is, vergeet niet om met mannen te socializen. De persoonlijke en professionele netwerken van vrouwen bestaan vaak uit vrouwen. Hoewel vrouwen uitstekende professionele ondersteuning kunnen bieden, mis je door uitsluitend met vrouwen te netwerken wel veel van de mensen met de grootste invloed binnen de reiswereld.

  1. Word een verbinder.

Zoals weeSpring CEO Allyson Downey aanraadt: “Wees vrijgevig met je relaties.” Dat legt ze als volgt uit: “Als ik een nieuwe persoon ontmoet, denk ik er al meteen aan of ik iemand ken die hen van dienst zou kunnen zijn.” Als je mensen verbindt laat je zien dat je attent bent en connecties hebt, werk je aan een goede verstandhouding met beide partijen en verhoog je de kans dat anderen dit ook voor jou zullen doen. Veel van mijn beste vrienden en zakelijke contacten zijn het resultaat van wat ik ‘blind dates voor vrienden’ noem. Ik ken ze via vrienden of collega’s die zeiden: “Je moet kennismaken met die en die”.

En dit hoeft niet alleen te gebeuren tussen collega’s van gelijk niveau om effectief te zijn. Een paar jaar geleden dronk ik koffie met een student aan de universiteit die opperde om kennis te maken met haar professor vanwege onze gedeelde interesse in de ervaringen van vrouwen bij onderhandelingen. De professor en ik konden uitstekend met elkaar opschieten en hebben nu regelmatig mastermind-sessies.

  1. Bedenk manieren om in je bestaande relaties te investeren.

We horen allemaal over de begeerde ‘mentors’ en ‘sponsors’, maar in plaats van op zoek te gaan naar onze persoonlijke gedroomde helpers, kunnen we ook eens kijken of ze misschien als in ons netwerk zitten.

Een mentor is niets anders dan een ervaren en vertrouwde raadgever. Een sponsor is iemand die kansen voor je zoekt, je prestaties aanprijst en zijn of haar invloed gebruikt om jouw carrière vooruit te helpen. Voor deze rollen is het helemaal niet nodig om het verwachte verschil in leeftijd of succes te hebben. Dit zijn een paar manieren waarop mijn vriendinnen en ik deze rollen voor elkaar vervullen:

Als mentors: geef input en advies

  • Geef feedback op presentaties, rapportages en andere zakelijke producten. Vrouwen vragen net zo vaak om feedback als mannen, maar hebben minder kans om deze ook te krijgen. Geeft een vriendin binnenkort een belangrijke presentatie? Stel een generale repetitie voor, waarbij je haar kunt helpen samen de inhoud te verbeteren.
  • Vorm een doelstellingsgroep om elkaar te helpen ambitieuze professionele doelen te ontwikkelen en bereiken. Elk teamlid is tegelijkertijd een verbinder, een cheerleader en een buddy om verantwoording aan af te leggen.

Als sponsors: promoot en moedig aan

  • Nomineer elkaar voor projecten, banen en prijzen. We horen veel te vaak de riedel: “Er waren gewoon niet genoeg gekwalificeerde vrouwen”. Moedig vrouwen aan om zich aan te melden en prijs hen aan bij degenen die de beslissingen nemen.
  • Maak gebruik van versterking. Zodra een vrouw een belangrijke opmerking maakt tijdens een vergadering, herhaal die dan en schrijf hem aan haar toe. Zo krijgt haar idee meer geloofwaardigheid en help je ‘ideeëndiefstal’ te voorkomen als een man twee minuten later precies hetzelfde zegt en iedereen het dan briljant vindt. Je kunt bijvoorbeeld zeggen, “Laten we even teruggrijpen op Marjoleins ideeën over reismoeheid”.
  • Vier elkaars successen privé, in de buurt van VIP’s en op social media. Vrouwen kunnen negatieve gevolgen ondervinden als men vindt dat ze opscheppen, dus helpt het als je vrienden de loftrompet steken. (Leg je ook toe op het leren van manieren om jezelf effectief te promoten.)

Nu is het tijd om aan de slag te gaan! Deze strategieën kunnen je helpen bij het opbouwen van je netwerk en het vergroten van je invloed terwijl je er nog lol in hebt ook.

(Ben je betrokken bij een beroepsvereniging of branchegroep gericht op vrouwen? Welke strategieën om meer invloed te krijgen zijn voor jou geslaagd? Vertel het ons via twitter!)

Lelia Gowland makes work work for women. A sought-after speaker and writer, Lelia helps women negotiate and navigate their careers. Learn more at gowlandllc.com.