Innovaties op het gebied van treinreizen zijn achtergebleven. Het is tijd om weer op het juiste spoor te komen.

Phocuswright verwacht dat in 2020 44% van de treinboekingen online zal worden gedaan, mits reisorganisatoren optimaal gebruikmaken van distributiekanalen.

Om dit te bereiken, zal de boekingservaring voor treinreizigers, een van de grootste pijnpunten in de snelstgroeiende reissector*, een grote omslag moeten maken. Door treinreizen op te nemen in het reisbeleid van een bedrijf kunnen de reiskosten worden verlaagd, de tevredenheid en productiviteit van zakenreizigers worden verbeterd, en de totale reistijd worden verkort.

Ondanks de voordelen van treinreizen is het veel lastiger om een treinreis te boeken via een TMC, dan een vlucht, hotel of huurauto. De ervaring heeft een hervorming nodig om de stap te kunnen maken naar het moderne reistijdperk.

Of u nu een zakenreiziger bent die veelvuldig met de trein reist, een travel manager die meer inzicht wil in het gedrag van reizigers tijdens een treinreis, of de CFO die de totale reistijd wil verkorten: het is voor iedereen frustrerend. Het is tijd voor echte veranderingen voor treinreizigers.

Op dit moment biedt geen enkele Travel Management Company (TMC) een wereldwijde, uniforme treinervaring voor zakenreizigers, en als gevolg hiervan boekt slechts 20% van de reizigers wereldwijd zijn treintickets online.** Verschillende gevestigde spelers investeren wel in specifieke regio’s of landen, maar niemand levert een alomvattende, wereldwijde reisoplossing als onderdeel van een breder technologieplatform van een TMC. Nieuwkomers in deze omgeving worden gehinderd door de strenge voorschriften van de Europese Commissie en hoge infrastructuurkosten. Een vraag naar innovatie brengt echter wijzigingen in de regelgeving teweeg en de concurrentie tussen treinaanbieders zal naar verwachting stijgen.

Hoe kunnen zakenreizigers gezien deze uitdagingen de ervaring krijgen waar ze zo op zitten te wachten? Hoe kan het management een beter inzicht krijgen in de programmakosten van treinen? De sleutel is door samen te werken met een TMC die de ervaring biedt waar de zakenreiziger op zit te wachten door innovatieve technologieoplossingen en een beter inzicht biedt in programmakosten door middel van belangrijke triggers zoals het verbeteren van online adoptie en naleving.

Als gevolg van de recente overname van SilverRail Technologies, Inc. door Expedia, Inc. en voortbouwend op bestaande partnerschappen met Amadeus, SNCF en Trainline zullen Egencia-klanten in de nabije toekomst toegang hebben tot een wereldwijde, uniforme ervaring waarin ze bij meerdere aanbieders kunnen boeken, vanuit één verkooppunt, ongeacht in welke markt ze opereren, doordat Expedia, Inc./de Expedia-groep hard werkt aan het ontwikkelen van een eigen treinplatform.

Gezien het feit dat twee derde (66 procent) van de zakenreizigers zakenreizen wil kunnen beheren en boeken op elk mobiel apparaat*** in plaats van alleen op hun smartphone, doet Egencia een langetermijninvestering in één wereldwijd platform dat, zodra het volledig is ontwikkeld, een naadloze boekingservaring voor treinreizen biedt op verschillende apparaten.

Of u nu zelf voor uw werk reist, of een CFO bent, een zo kort mogelijke reistijd is van groot belang. Het is dus tijd om de volgende vraag te beantwoorden: “Is het beter om te reizen met de trein, het vliegtuig of de auto?” op basis van echte inzichten in algehele reiskosten en tevredenheid.

De rekenhulp voor treinreizen van SilverRail helpt u bij het overdenken van mogelijke consequenties voor programma’s van uw bedrijf.

De markt zal worden opgeschud. Een revolutie van de treinenbranche zal uiteindelijk aan reisbeslissers het inzicht en de kennis bieden die ze nodig hebben en aan reizigers de moderne boekingservaring die ze verdienen.

Stapt u mee aan boord van deze trein?

 

* Volgens Phocuswright is treinreizen de snelstgroeiende reissector, met in 2015 alleen al in Europa meer dan € 30 miljard aan verkochte treintickets, en dit zal naar verwachting in de toekomst gestaag groeien. (Phocuswright European Online Travel Overview Twelfth Edition Market Sheet)

**SilverRail “Unlocking Rail Travel 2020″

***4e editie van de Egencia-enquête voor zakenreizen en technologie