Waar kunnen we u mee helpen?

Om u sneller te kunnen helpen, kunt u zich het beste aanmelden en de opties voor ondersteuningscontact specifiek voor uw bedrijf opzoeken. U kunt ons ook direct vanuit de app bellen.

Als u zich voor het eerst bij Egencia aanmeldt, gaat u naar de aanmeldpagina, voert u uw corporate e-mail in en klikt u op ‘Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?’. Vervolgens ontvangt u een e-mailbericht met een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Neem contact op met uw travel manager voor de toegangslink naar Egencia als uw bedrijf eenmalige aanmelding gebruikt, waarbij u geen wachtwoord gebruikt voor toegang tot Egencia.

Uw wachtwoord of uw gebruikersnaam vergeten? Geen probleem! Ga naar de aanmeldpagina, voer uw corporate e-mail in en klik op ‘Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?’. Vervolgens ontvangt u een e-mailbericht met een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Voor snellere service kunt u zich het beste aanmelden en de opties voor ondersteuningscontact specifiek voor uw bedrijf opzoeken. U kunt ons ook direct vanuit de app bellen.

Bekijk het Resourcecentrum van Egencia, waar u meer te weten kunt komen over hoe u via uw desktop of mobiele apparaat reizen boekt en alles uit de diensten van Egencia kunt halen.

We verbinden u met een van onze experts om te bespreken of Egencia de juiste keuze voor u is. U kunt contact met hen opnemen via: 010 713 72 55

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Als uw bedrijf Egencia gebruikt en u contact op wilt nemen met het Egencia-ondersteuningsteam, maar u zich niet kunt aanmelden, dan vult u dit formulier in. U kunt ons ook bellen op 010 713 72 55.