ELÄMÄKERTA

Hemanth Munipalli liittyi Egenciaan Chief Financial Officerina elokuussa 2016 tuoden mukanaan kahden vuosikymmenen kokemuksen maailmanlaajuisesta rahoituksesta ja toiminnasta. Hän vastaa Egencian maailmanlaajuisen rahoitustiimin vetämisestä ja Egencian jatkuvan kasvun tukemisesta.

Ennen siirtymistään Egencialle Hemanth teki töitä General Motors Companylle. Hänen viimeisin asemansa oli GM:n Kiinan liiketoiminnan CFO ja hän asui Shanghaissa, Kiinassa. GM:n Kiinan johtotiimin keskeisenä jäsenenä hän tuki yrityksen kasvua ja liiketoiminnan kannattavuutta, johtaen taloudellisesta suunnittelua ja toteutusta, tukien uuden liiketoiminnan kehittämistä ja halliten monitahoisia yhteisyrityskumppanuuksia. Ennen GM:n Kiinan CFO:n asemaa Hemanth toimi GM:n kansainvälisten toimintojen varainhoitajana vastuualueinaan Aasian- ja Tyynenmeren alue, Afrikka ja Lähi-itä, jossa hän tuki useita keskeisiä toiminnallisia kehittämishankkeita ja johti varainhallinnan keskittämistoimia.

Ennen muuttoa Kiinaan, Hemanth toimi useissa varainhoitajan johtotehtävissä GM:n rahastonhoitajan toimistossa New Yorkissa. Hänen työkuvaansa kuului muun muassa laajamittaiset fuusiot, rakennemuutos, globaali pääomasuunnittelu, rahoitus ja muut strategiset kaupat. Hänen rahoitusalan ensimmäisiin työtehtäviinsä kuului talousalan tehtävät sekä Yhdysvalloissa että Australiassa.

Hemanth aloitti uransa insinöörinä ja hänellä on laaja kokemus tuotekehityksen eri vaiheista. Hemanthilla on MBA-tutkinto Chicagon yliopiston Booth School of Businessistä, diplomi-insinöörin tutkinto tuotantotaloudesta Wayne State Universitystä ja insinöörin tutkinto elektroniikasta ja kommunikaatiosta Mysoren yliopistosta Intiassa.