Miten voimme auttaa?

Jotta voimme auttaa sinua nopeammin, kirjaudu sisään nähdäksesi asiakastuen yrityskohtaiset yhteystiedot. Voit lisäksi soittaa meille suoraan sovelluksesta.

Kun kirjaudut Egenciaan ensimmäistä kertaa, mene kirjautumissivulle, anna työsähköpostisi ja napsauta kohtaa ”Unohditko käyttäjätunnuksesi ja/tai salasanasi?”. Sinulle lähetetään sähköpostiviesti, jossa on linkki salasanan asettamista varten. Jos yrityksessäsi on käytössä kertakirjautuminen etkä siksi tarvitse salasanaa Egenciaan kirjautumiseen, pyydä Travel Manageriltasi linkki, jonka kautta voit käyttää Egenciaa.

Unohditko salasanasi tai käyttäjätunnuksesi? Ei hätää. Mene kirjautumissivulle, anna työsähköpostisi ja napsauta kohtaa ”Unohditko käyttäjätunnuksesi ja/tai salasanasi?”. Sinulle lähetetään sähköpostiviesti, jossa on linkki salasanan asettamista varten.

Jotta voimme palvella sinua nopeammin, kirjaudu sisään nähdäksesi asiakastuen yrityskohtaiset yhteystiedot. Voit lisäksi soittaa meille suoraan sovelluksesta.

Tutustu Egencia Resource Centeriin, jossa voit oppia, miten varata matkoja tietokoneella tai mobiililaitteella ja miten saada kaikki irti Egencian palveluista.

Voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme, jotka osaavat kertoa, onko Egencia sinulle oikea ratkaisu. Tavoitat heidät numerossa 358 9 2288 7700

Etkö vieläkään löydä etsimääsi?

Jos yrityksesi käyttää Egenciaa ja haluat ottaa Egenciaan yhteyttä mutta et pysty kirjautumaan sisään, täytä kaavake. Voit myös soittaa numeroon 358 9 2288 7700.