NDC: Asiakkaan valinnanvapauden puolesta

Lentoasema-työmatkailija

Kirjoittaja: Mark Hollyhead, Chief Operating Officer

New Distribution Capability (NDC) on nyt kaikkien huulilla, mutta Travel Managereille se voi olla yhtä sekasortoa kiitos puutteellisten faktojen ja toteutuksen. Et ole ainoa, joka miettii, mitä NDC voi sinulle tarjota.

NDC on koko toimialaa koskeva vielä elinkaarensa alussa oleva standardi, joka tukee tiedonsiirtoa liikematkailualustojen ja lentoyhtiöiden varausjärjestelmien välillä Extensible Markup Language (XML) -kieltä käyttäen. Käyttöönottonsa jälkeen NDC lupaa tarjota kaiken lentomatkailua koskevan sisällön yhdellä kanavalla, mikä mahdollistaa henkilökohtaisemmat tarjoukset ja tuo matkustajien ulottuville edullisimmat hinnat tietyille lentoyhtiöille.

NDC – vaikea valinta

Miten Travel Managerien ja liikematkatoimistojen (TMC) tulisi NDC:n suhteen toimia? Tähän kysymykseen ei ole helppo vastata. Travel Managerit ovat jo pitkään voineet luottaa Global Distribution System (GDS) -järjestelmän kautta käytettävän sisällön täydelliseen tukeen, sillä työkalut ja prosessit on rakennettu GDS-järjestelmän ympärille. NDC-sisältöä sen sijaan on tarjolla GDS:n kautta vain rajallisesti. Ja kun sitä on saatavilla, se ei näin alussa vielä välttämättä toimi tarkoitetusti alusta loppuun. Tällä hetkellä NDC-sisältöä tarjoavat sisällönvälittäjät, kuten TravelFusion, ja suoralla yhteydellä lentoyhtiöt, kuten Lufthansa. NDC-sisältö ei siis tarjoa kaikkia niitä ominaisuuksia, joita Travel Managerit liikematkailuohjelmiensa hallintaan tarvitsevat yhdessä liikematkatoimistokumppaniensa kanssa. Travel Managereilla on edessään vaikea päätös:

  • hyväksyä tilapäisesti huonompi palvelukokemus pääsyn varmistamiseksi kaikkeen julkisesti saatavilla olevaan NDC-sisältöön
  • tai hyväksyä julkisesti saatavilla olevan sisällön huonompi saatavuus ja varmistaa GDS-järjestelmien tukema korkealaatuinen matkustuskokemus.

Myös liikematkatoimistojen on tehtävä samankaltaisia päätöksiä. Tulisiko meidän mahdollistaa pääsy kaikkeen julkisesti saatavilla olevaan NDC-sisältöön ja tarjota siten tilapäisesti huonompi palvelukokemus? Vai tulisiko meidän hyväksyä julkisesti saatavilla olevan sisällön huonompi saatavuus, mutta varmistaa GDS-järjestelmien tukema korkealaatuinen matkustuskokemus?

Egencia jättää valinnan asiakkaalle

Me Egencialla tiedämme, että asiakkaamme arvostavat hintavertailua, mutta eivät pidä väliaikaisista ratkaisuista tai häiriöistä palvelussa. Tuemme siis työskentelyä jo olemassa olevassa GDS-järjestelmässä, mutta samalla haluamme tarjota asiakkaillemme vapauden valita. NDC tuo ulottuvillemme uusia mahdollisuuksia. Koska olemme osa teknologisista innovatioistaan tunnettua Expedia Groupia, pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme erinomaisia matkustuskokemuksia niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Testaamme tällä hetkellä Lufthansan NDC-sisältöä saksalaisilla asiakkailla sisällönvälittäjän TravelFusionin kautta. Tämä tarkoittaa, että Lufthansan NDC-sisältö on käytettävissä varauksissa ja hintavertailussa. Kokeilua laajennetaan pian myös muualle Eurooppaan.

NDC:n potentiaalin hyödyntäminen ei tarkoita, että unohtaisimme asiakkaillemme antamamme lupauksen laadukkaasta palvelusta. Pyrimme jatkossakin tiedottamaan asiakkaitamme uusien ratkaisujen potentiaalista heidän tarpeisiinsa nähden ja ymmärtämään, mitä kompromisseja uudet ratkaisut edellyttävät, mutta emme koskaan tingi tuotteemme ja palveluidemme laadusta. Tulemme myös hyödyntämään Expedia Groupin yhteistyötä lentoyhtiöiden, IATAn ja tietotekniikkayhtiöiden kanssa NDC:n puutteiden, kuten aikataulujen muutosilmoitusten ja muutostenhallinnan, ratkaisemiseksi. Samalla jatkamme uusien teknologiaratkaisujen kehittämistä yhdessä alan muiden toimijoiden kanssa, jotta voisimme tarjota NDC:n samalla palvelutasolla, johon asiakkaamme ovat jo tottuneet.

Nykytilanne

Tällä hetkellä NDC:ssä on ongelmia ja puutteita, jotka vaikuttavat tarjoamamme palvelun laatuun. Esimerkiksi varausten muuttaminen tai käyttämättömien lippujen käyttäminen uudelleen on NDC:tä käytettäessä hankalaa tai jopa mahdotonta. Ongelmat liittyvät osittain standardin nuoreen ikään. NDC ei tarjoa lentoyhtiöille samoja ominaisuuksia kuin GDS. NDC on täysin uusi ohjelmointirajapinta (API), joka lentoyhtiöiden, sisällönvälittäjien ja kaltaistemme myyjien on otettava käyttöön ja integroitava järjestelmiinsä. Kaikki lentoyhtiöt eivät myöskään käytä NDC-sisällössä samaa API-versiota. NDC edellyttää siis jälkikäteisasennusta sen käyttöönottaneissa liikematkatoimistoissa.

Tällä hetkellä NDC:n käyttö edellyttää kompromisseja. Ennen kuin NDC on tarpeeksi kehittynyt laajempaa käyttöönottoa varten Travel Managerien on hyväksyttävä palveluissaan puutteita, kuten asiakaspalvelun heikkoudet, mahdottomuus luoda kaikki lentoyhtiöt kattavia raportteja, maksutapojen vaihtelut ja vaikeudet, joita NDC-sisällön sisällyttämiseen matkustuskäytäntöihin liittyy.

Tiedämme hyvin, mikä potentiaali NDC:llä liikematkailussa on, mutta samalla ymmärrämme, etteivät kaikki asiakkaamme ole valmiita ottamaan sitä käyttöön. Standardia kehitetään edelleen, emmekä me voi sen nykyisten ongelmien ja puutteiden vuoksi vielä tarjota korkealaatuista kokemusta kaikille asiakkaillemme. Kuten tähänkin saakka, jatkamme asiakkaidemme kuuntelemista ja yhteistyötämme alan muiden toimijoiden kanssa tarjotaksemme asiakkaillemme vastaisuudessa parhaan mahdollisen liikematkakokemuksen – tämän päivän asiakaskokemuksesta tinkimättä.

Lue lisää siitä, miksi asiakkaan asettaminen NDC:n keskiöön on meistä tärkeää.