Helpot strategiat ammattilaisimagosi vahvistamiseksi

Matkahallinnon päällikkö kokouksessa matkustajien kanssa

Lelia Gowland, Principal, Gowland LLC.

Liikematkustuksen hallintohenkilökunta tietää hyvin, kuinka kasvotusten tehtävät tapaamiset auttavat työntekijöitä luomaan yhteyden asiakkaisiin ja kollegoihin. Karismaattisimmatkaan työntekijät eivät pääse pitkälle suhteiden luomisessa pelkästään viimeisintä videokonferenssitekniikkaa hyödyntämällä.

Jos matkustajasi ovat menossa tapaamaan asiakkaita ja kollegoita, millaisen vaikutelman he mielestäsi haluavat itsestään antaa? Haluavatko he olla

  • a) se henkilö, joka kantaa itsensä arvokkaasti ja jonka ihmiset näkevät välittömästi olevan osaava työssään, tai
  • b) se henkilö, joka kaataa koko laukkunsa sisällön pitkin liukuportaita Los Angelesin lentokentällä, ja jonka selvästi näkee tekevän kaikkensa pitääkseen itsensä kasassa?

Allekirjoittaneella on kokemusta molemmista, ja itse suosin ensimmäistä vaihtoehtoa.

Tunnistamme kaikki vahvan ammattilaisimagon (vaihtoehto a), kun näemme sen. Huomaat sen heti henkilön astuessa sisään ryhdikkäänä ja tyylikkäästi pukeutuneena, johtajan olemusta säteillen. Hänen olemuksessaan on sitä jotain, joka tietenkin vaikuttaa samalla myös aivan vaivattomalta.

Me kaikki haluamme saavuttaa vahvan ammattilaisimagon, mutta kuinka? Siihen asti, kunhan joku keksii ihmelääkkeen sen saavuttamiseksi, meillä on apunamme koulutus- ja kehityspäällikkö Jennifer Lee, joka on myös ammattilaisimagon rakentamisen asiantuntija.

Leen mukaan ammattilaisimagon rakentamiseen vaikuttaa kaksi asiaa: se kuinka toimit ja se – mitä hän kutsuu ”havaituksi identiteetiksi” – miltä näytät, ja millaisen mielikuvan ihmiset sinusta tämän perusteella luovat.

Arvokkuus: Osoita itsevarmuutta (tai opi teeskentelemään sitä) 

Liikematkustuksessa on kyse työntekijöidesi viemisestä niiden ihmisten luo, joiden kanssa heidän on hoidettava liikeasioita. Mutta mitä tapahtuu sitten, kun he ovat perillä? Kasvotusten vietettävällä ajalla ja oikeanlaisen vaikutelman jättämisellä on väliä, joten on tärkeää auttaa matkustajiasi pääsemään menestyksen tielle. Lee tarjoaa hyviä vinkkejä, joita voit jakaa matkustajillesi, alkaen oikeanlaisista asusteista…

Matkustaessa on helppo vain työntää lähtiessä kaikki selkäreppuun tai suureen käsilaukkuun. Tämä johtaa noloon kassinpohjan penkomiseen silloin, kun pitäisi löytää käyntikortti. Kerrot sen olevan ”täällä jossain” samalla, kun purat koko kassin sisällön minttupastilleista myslipatukoihin, kunnes tajuatkin käyntikorttien olevan toisessa laukussa.

Lee peräänkuuluttaa järjestyksen ylläpitoa ja rohkaisee asiakkaita pitämään asiat yksinkertaisina ja järjestyksessä. Jos matkustat mieluummin suuren laukun kanssa, kannattaa ehkä laittaa sen sisään pienempi laukku, jossa on kaikki liikeasioiden kannalta keskeisimmät tavarat: kynä, käyntikortit, muistilehtiö.

Etsimäsi asian löytäminen nopeasti auttaa sinua keskittymään hetkeen. Sen sijaan, että huomiosi herpaantuisi käsillä olevasta asiasta laukun perillä olevan asian löytämiseen, voit keskittää huomiosi keskustelun aiheeseen.

Tämä lähestymistapa auttaa sinua hoitamaan rennot mutta tärkeät keskustelut menestyksekkäästi ja luomaan lestävän ensivaikutelman. 

Itseluottamuksen osoittaminen paineen alla onkin toinen juttu. 

Yksi Leen asiakkaista jäätyi paniikin vallassa aina, kun hänen piti esitellä jotain kokouksissa, joissa oli läsnä hänen näkökulmastaan paljon vaikutusvaltaisempia ihmisiä. Hänen muuten vahva ammattilaisimagonsa alkoi murentua. 

Rauhallisuutensa säilyttämiseksi kyseinen henkilö loi Lee avustuksella kokousta edeltävän strategian, joka menee näin:

  • Mene jonnekin hiljaiseen paikkaan ja hengitä syvään neljä kertaa.
  • Hanki käsille vesipullo. (Leen mukaan jännityksen valtaan joutuvien ihmisten suu kuivuu helposti. Tämä saa heidät paniikkiin, minkä seurauksena heidän läsnäolonsa herpaantuu.)
  • Tuo kokoukseen mukaan joku ”ystävällinen hahmo”, eli joku, joka tietää olla tukenasi. Jos Leen asiakas jäätyisi, tämä henkilö esittäisi jonkin helpon kysymyksen. Tämä siirtäisi muiden huomion toisaalle niin pitkäksi aikaa, että Lee saisi ajatuksensa taas kokoon, mikä antaa hänelle samalla lisää itseluottamusta.

Vain muutama kuukausi tämän strategian käyttöönotosta Leen asiakasta alettiin pitää itsevarmana ja luotettavana esiintyjänä.

Neljä hengenvetoa, vesipullo ja tukihenkilö eivät kuitenkaan ole ihmelääke arvokkuuden tai itseluottamuksen luomiseksi ja säilyttämiseksi. Tämä strategia auttoi Leen asiakasta hallitsemaan tuntemuksiaan ja hyödyntämään ennakkosuunnitelmaa ennen näkyvien paniikkioireiden ilmaantumista. Sinulle saattavat sopia muut strategiat, mutta tarve henkiseen valmistautumiseen on sama.

Havaittu identiteetti: Pukeudu roolin mukaan

Kuulin hiljattain naisesta, joka saapui konferenssiin farkuissa. Hän suunnitteli asunsa huolellisesti ennalta ja päätyi denimiin, koska ajatteli näin vaikuttavansa helposti lähestyttävältä. Kun hän näki kaikkien muiden olevan paikalla juhlapuvuissaan, hän tajusi näyttävänsä epäammattimaiselta. Lee on samaa mieltä. On nimittäin kyse asiayhteydestä ja liikealan odotuksista.

Harvardin lääketieteellisessä tehtyä tutkimusta lainaten Lee sanoo ”ihmisten arvioivan ammattitaitosi ja luotettavuutesi sekunnin murto-osassa ainoastaan olemuksesi perusteella”.

”Tämä ei ole reilua”, hän myöntää, ”mutta jos haluat päästä urallasi eteenpäin, sinun on kiinnitettävä ulkonäköösi huomiota. Esittämäsi ajatusten pitäisi olla pääosassa, ei se, mitä sinulla on päälläsi.”

Miehetkään eivät pääse pälkähästä. Mark Zuckerberg vaihtoi tyylilleen ominaisesta t-paidan ja hupparin yhdistelmästä pukuun tavatessaan sijoittajia. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että ”naisten tulee kiinnittää enemmän huomiota ulkonäköönsä hyvän ensivaikutelman takaamiseksi”, Lee myöntää.

Kyse on oman liikealasi normien tuntemisesta ja haluamasi työn vaatimusten mukaan pukeutumisesta – varsinkin silloin, jos olet nainen. Eräs Leen asiakkaista työskentelee toimialalla, jossa vallitsee rento ilmapiiri. Mutta jos hän haluaa edetä urallaan ylös päin, hän ei voi Leen mukaan ”saapua paikalle Halinalle-t-paidassa ja risaisissa farkuissa”, vaikka muut kollegat niin tekisivätkin. 

Havaittu identiteetti tiivistyy Leen mukaan yhteen kysymykseen. ”Uskoisitko pelkästään tehtävänimikkeeni perusteella, että pystyn tekemään hyvää työtä?”

Tietyllä tapaa asiassa on järkeä. Se, mikä on hyväksyttävää yhdellä toimialalla, onkin täysin sopimatonta toisella. Olympialaisiin osallistuvan voimistelijan tiukka poninhäntä näyttäisi oudolta raporttia tekemässä olevalle uutisankkurille. Ja jos voimistelija saapuu kilpailuun tukka tuuheaksi föönattuna, ei häntäkään otettaisi kovin vakavasti. Onkin kyse asiayhteydestä ja asetetuista odotuksista.

Lopuksi

Niin kuin lähes kaikilla työelämän osa-alueilla, myös ammattilaisimagon rakentamisen osalta naisille asetetaan eri odotukset kuin miehille. Mitä sitten teemme tällä tiedolla, jää meidän huoleksemme. Jos omasta mielestäsi teot ovat vaatteita tärkeämpiä, niin pistä vain se Game of Thrones -t-paita päälle, mutta muista pitää mielessäsi, mitä muut ihmiset saattavat sinusta silloin ajatella. 

Mutta, jos haluat hyödyntää Leen neuvoja hyvän ammattilaisimagon rakentamiseksi, tee parhaasi pitääksesi asiat järjestyksessä, etsi keinoja rauhallisuuden säilyttämiseksi ja pukeudu työn odotusten mukaan.

Yrityksesi kulttuurilla voi olla iso osa siinä, miten sinä ja kollegasi pukeudutte työpaikalla, joten se epäilemättä vaikuttaa myös pukeutumiseen liikematkoilla. Lue lisää white paperistamme liikematkustuksen vaikutuksista hintatietoisessa kulttuurissa.