4 vinkkiä, joilla yrityksesi liikematkailijat saavat elämänsä tasapainoon

Travel Managerit voivat helpottaa liikematkailijoiden kokemaa stressiä

Joitakin vuosia sitten tehdyssä tutkimuksessa havaittiin jatkuvan työmatkailun (matkalla vähintään kaksi viikkoa per kuukausi) johtavan painoindeksin, HDL-kolesterolitason ja verenpaineen nousuun. Lisäksi jatkuvasti matkailevien havaittiin olevan muuta henkilöstöä lihavampia.

Mitään radikaalia näissä havainnoissa ei ole, sillä yleisellä tasolla jatkuvan matkailun haitallisuus on ollut tiedossa jo pitkään. Tärkeimmät taustasyyt ovat matkailun aiheuttama stressi, unettomuus, epäterveellinen ruokavalio sekä liikunnan puute.Pitkällä aikavälillä nämä haitat heikentävät myös työntekijöiden tuottavuutta ja lisäävät henkilöstön vaihtuvuutta.

Ei kuitenkaan syytä epätoivoon. Väistämättömiä nämä haitat eivät nimittäin ole. Vaikka ongelmat on toden teolla tunnistettu vasta viime vuosina, nykyisin niihin on tarjolla myös ratkaisuja. Aivan aluksi kannattaa aloittaa omasta asenteesta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa toimivan National Center for Biotechnology Informationin julkaiseman tutkimuksen mukaan nimittäin jo se, miten suhtaudumme stressiin voi vaikuttaa terveyteemme. Erityisen tärkeä on stressin ja terveyden välisen yhteyden mielikuva. Tutkimuksen mukaan jo pieni muutos tähän mielikuvaan voi parantaa matkailijan terveyttä.

Muun ohella edellisen kaltaisten tutkimusten pitäisi ohjata kukin meistä tarkistamaan, että oman yrityksemme matkustusohjelma ja -periaatteet ovat matkustajakeskeisiä. Jos vastaat oman yrityksesi liikematkaohjelmasta, helpoiten pääset alkuun lukemalla seuraavat neljä vinkkiä.

Vinkki 1: Luo yhteisö ja helpota neuvojen jakamista

Vasta lukemattomien reissujen jälkeen tien päällä selviää kuin kotonaan. Luo Facebook-ryhmä tai Slack-kanava, joissa yrityksesi matkustajat voivat jakaa vinkkejä. Me pyysimme Egencian työntekijöiltä vinkkejä terveelliseen matkustamiseen ja laadimme parhaiden pohjalta tämän blogiartikkelin.

Vinkki 2: Tee matkustuskäytännöistä houkuttelevia ja selkeitä

Bleisure, eli liikematkan ja loman yhdistäminen kasvattaa suosiotaan. Esimerkiksi Egencia 2018 Bleisure Trends -tutkimuksen mukaan yhä useampi liikematkustaja lisää työmatkaansa myös lomapäiviä ja jo 68 prosenttia työmatkailijoista tekee vähintään yhden bleisure-matkan vuodessa. Samassa tutkimuksessa havaittiin myös, että bleisure-matkojen kohdalla viimeisen sanan sanoo yhtiön johto. Jos havaitset tällaisille matkoille olevan kysyntää, huomioi bleisure-vaihtoehdot myös yrityksesi matkustuskäytännöissä.

Selkeiden käytäntöjen muita hyötyjä:

  • Selkeät ohjeet varmistavat, että mahdollisimman suuri osa matkustajista pysyy yrityksen oman matkustusohjelman tarjoamissa puitteissa, eli käyttää yrityksenne ensisijaisia toimittajia ja omaa varaustyökalua.
  • Etenkin ulkomailla matkan työosuutta edeltävät viikonloppulomat antavat työntekijälle mahdollisuuden levätä ja sopeutua uuteen ympäristöön. Työviikon alkaessa matkan rasitus on poissa ja kaikki sujuu ongelmitta.
  • Lauantaihin ajoittuva kansainvälinen lento on usein arkipäivän lentoa edullisempi. Tämän huomioiden ylimääräisestä hotelliyöstä ei usein aiheudu mitään lisäkustannuksia. Jo yhden lomavuorokauden aikana työntekijä ehtii lepäämään, minkä ansiosta hän palaa työhön levänneenä, tuotteliaana ja tyytyväisenä. Parhaassa tapauksessa bleisure voikin tuottaa sekä matkustajatyytyväisyyttä että säästöjä!

Myös matkustajien saamissa korvauksissa kannattaa panostaa selkeyteen.  Egencian 4th Business Travel and Technology -tutkimuksen mukaan osa matkustajista haluaa lisäkorvauksen viikonloppuun ajoittuvasta liikematkasta. Miten on sinun yrityksesi laita? Ovatko henkilöstöpuolen ja johdon kanssa laaditut korvausohjeet ja -periaatteet ajan tasalla?

Vinkki 3: Harkitse matkustajien palkitsemista mukavuuksilla tai muilla eduilla

Matkustajille tarjottavat lisäedut voivat parantaa matkustajatyytyväisyyttä, mikä puolestaan johtaa parempaan työtehoon ja tuottavuuteen. Matkustajille voi esimerkiksi tarjota pääsyn lentokenttien lounge-tiloihin, joissa pidentyneet odotusajat sujuvat huomattavasti tavanomaista mukavammin.

Esimerkiksi Egencian Advantage-ohjeman avulla voit tarjota yrityksesi matkustajille juuri heille parhaiten sopivia etuja. Niiden avulla saat matkustustyytyväisyyden paranemaan ja parannat henkilöstön työtehoa ja tuottavuutta. Samalla yrityksesi matkustusohjelma alkaa toimia huomattavasti aiempaa tehokkaammin. Advantage-ohjelman uusin lisäetu on globaali wifi-yhteys. Sen avulla matkustajasi pystyvät työskentelemään ja pitämään yhteyttä parheeseensä ja ystäviinsä aina ja kaikkialla.

Vinkki 4: Tee matkustusohjelmaan ja -käytäntöihin perehtyminen helpoksi

Esimerkiksi yrityksen intranetissä oleva, selkeästi muotoiltu ja helppokäyttöinen matkustustietokanta helpottaa matkustusta ja vähentää matkailijoiden kokemaa epävarmuutta. Tietokannan yhteyteen voi lisäksi sijoittaa yrityksen matkustuskäytännöt, muilta matkailijoilta kerätyt vinkit ja kaikki viimeisimmät ohjeet ja matkustustiedotteet.

Intranetiin voi lisätä myös muun muassa:

  • Tiedotteita osittain tai täysin täyteen varatuista hotelleista ja kaupunkikohteista. Näiden tiedotteiden avulla yrityksesi liikematkustajat voivat säästää huomattavan määrän aikaa ja vaivaa. Hyvän pohjan näille tiedotteille tarjoaa kalenterimme, johon on merkitty suuri määrä maailman eri kaupungeissa järjestettäviä suurtapahtumia.
  • Yleisimpiä matkakohteita varten voi olla mielekästä laatia erilliset kaupunkioppaat. Oppaaseen kannattaa sisällyttää myös omien työntekijöiden vinkkejä. Erityisen hyödyllisiä ovat kohteessa liikkumista, hyviä ravintoloita ja baareja sekä nähtävyyksiä koskevat vinkit.
  • Kannattaa kysyä, voiko liikematkatoimistosi merkitä hotellihakujen tuloksiin työntekijöidenne useimmin valitsemat majapaikat. Aiempia valintoja koskevien tietojen on havaittu nopeuttavan päätöksentekoa ja poistavan matkustukseen liittyvää epävarmuutta.

Muun ohella yrityksen matkustustietokannan yhteydessä voi jakaa myös matkustuksen turvallisuuteen liittyvää tietoa. Et pysty estämään matkasuunnitelmia sotkevia tapahtumia, mutta selkeiden käytäntöjen ja osaavan liikematkatoimiston avulla pystyt esimerkiksi ilmoittamaan matkustajillesi hätätilanteiden aiheuttamista aikataulumuutoksista reaaliajassa. Yhdessä liikematkatoimiston kanssa voit lisäksi helpottaa matkustajiesi kokemaa stressiä ja huolta tarjoamalla heille kaikki tarvittavat tiedot ennen poikkeustilannetta, sen aikana ja tilanteen jälkeen.

Yllä on esitetty vain muutamia tapoja, joilla Egencia pystyy helpottamaan sinun ja kollegoidesi kokemaa stressiä. Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä jo tänään!