NDC: Vi giver kunderne et valg

Lufthavn rejsende virksomhed

Af Mark Hollyhead, Chief Operating Officer

Takket være hype, uklarhed og halvfærdige løsninger skaber New Distribution Capability (NDC) stor forvirring blandt de rejseansvarlige. Hvis I er i tvivl om, hvad NDC betyder for jer, er I ikke alene.

NDC er en standard, der bruges på tværs af branchen, og den er stadig i sin spæde start. Den understøtter kommunikation mellem vores erhvervsrejseplatform og flyselskabernes reservationssystemer ved hjælp af Extensible Markup Language (XML). Når NDC er fuldt ud implementeret, er idéen, at der skal kunne leveres en samlet løsning til et komplet flyudbud via en enkelt kanal, hvilket giver mulighed for mere individualiserede løsninger og adgang til de billigste billetpriser for udvalgte flyselskaber.

NDC – et svært valg

Hvordan bør de rejseansvarlige og erhvervsrejseudbyderne forholde sig til NDC nu og her? Det er ikke et let spørgsmål at besvare. De rejseansvarlige har længe haft tillid til, at alt det indhold, som kan tilgås gennem det globale distributionssystem (GDS), fuldt ud understøttes af diverse værktøjer og processer. Indholdet i NDC er derimod begrænset i GDS-systemer, og selv når det er tilgængeligt, er det ikke sandsynligt, at det kan benyttes fra start til slut lige med det samme. I dag er indholdet tilgængeligt gennem oversigtsprogrammer som TravelFusion og direkte forbindelser til flyselskaber såsom Lufthansa. Derfor giver NDC-indholdet ikke samme muligheder, som dem de rejseansvarlige benytter til administration af erhvervsrejser i samarbejde med en erhvervsrejseudbyder. De rejseansvarlige står altså over for et svært valg:

  • Skal de acceptere en forringet serviceoplevelse nu og her for at få adgang til alt det NDC-indhold, der er offentligt tilgængeligt?
  • Eller skal de acceptere en ikke helt komplet adgang til offentligt tilgængeligt indhold og bibeholde den kvalitetsoplevelse, som deres globale distributionssystemer understøtter?

Erhvervsrejseudbyderne står over for det samme valg. Skal vi acceptere en forringet serviceoplevelse nu og her for at få adgang til alt det NDC-indhold, der er offentligt tilgængeligt? Eller skal vi acceptere en ikke helt komplet adgang, men bibeholde den kvalitetsoplevelse, som vores globale distributionssystemer understøtter?

Egencia vælger at give kunderne frit valg

Hos Egencia ved vi, at vores kunder sætter pris på at kunne sammenligne priser og ikke kan acceptere lappeløsninger og forstyrrelser i forbindelse med tjenesterne. Derfor understøtter vi det eksisterende GDS-system, men vi mener også, at kunderne bør have et valg. NDC giver nye muligheder. Eftersom vi er en del af Expedia Group og kan trække på vores moderselskabs innovative tekniske løsninger, betyder det, at vi har fokus på at levere en enestående rejseoplevelse både nu og i fremtiden.

Vi er i øjeblikket i gang med at teste Lufthansas NDC-indhold med tyske kunder gennem oversigtsprogrammet TravelFusion, hvilket betyder, at Lufthansas NDC-indhold nu kan købes og sammenlignes med andre flypriser. Vi udvider snart vores pilotprojekt til at omfatte øvrige kunder i Europa.

Mens vi arbejder på at udnytte de muligheder, NDC giver, glemmer vi ikke vores forpligtelse til at levere kvalitetstjenester til vores kunder. Vi vil fortsat forholde os afventende i forhold til, om de forskellige løsninger er modne til at imødekomme vores kunders behov, og vi afvejer fordele og ulemper, efterhånden som vi udvikler os, men vi går ikke på kompromis med værdien af det produkt og de tjenester, vi tilbyder. Vi vil også fokusere på at fremme det arbejde, som Expedia Group udfører i samarbejde med flyselskaber, IATA og IT-leverandører for at løse NDC-problemer som for eksempel meddelelser om og administration af ændrede flytider. Desuden vil vi fortsætte med at udvikle nye teknologiske løsninger sammen med vores samarbejdspartnere i branchen, der gør det muligt for os at tilbyde NDC med samme høje serviceniveau som det, vores kunder oplever i øjeblikket.

Virkeligheden lige nu

I øjeblikket er der visse indviklede forhold og mangler i NDC, som påvirker kvaliteten af de tjenester, vi kan tilbyde. Som et eksempel kan det nævnes, at NDC betyder begrænsede eller ikke eksisterende muligheder for at foretage reservationsændringer eller genbruge ubrugte billetter. En del af problemet er, at standarden er helt ny. Flyselskaberne kan ikke leve op til de samme ting med NDC som med GDS. NDC er en helt ny programmeringsgrænseflade (API), som flyselskaber, oversigtsprogrammer og leverandører som os er nødt til at udvikle og integrere med. Desuden benytter alle flyselskaber ikke samme API-version til NDC-indhold. Det medfører, at NDC kræver efterfølgende opgradering af de erhvervsrejseudbydere, der benytter det.

Der må gives køb på visse ting i øjeblikket. Indtil NDC er fuldt udviklet til en skalerbar implementering, må de rejseansvarlige være villige til at arbejde med et lavere serviceniveau fra start til slut, som for eksempel et lavere serviceniveau over for de rejsende, uigennemsigtighed i forhold til en omfattende backend-rapportering hos samtlige flyselskaber, forskellige betalingsmetoder og besvær med at integrere NDC-indhold i virksomhedens rejsepolitik.

Kort sagt mener vi alle, at NDC har et enormt potentiale i forbindelse med erhvervsrejser, men vi er klar over, at det endnu ikke kan anvendes af alle vores kunder. Standarden gennemgår til stadighed forbedringer, og de nuværende mangler og problemer betyder, at vi endnu ikke kan levere en kvalitetsløsning fra start til slut for alle kunder. Som altid fortsætter vi med at lytte til vores kunder og samarbejde med vores partnere i branchen om at levere fremtidens erhvervsrejseløsning uden at gå på kompromis med den nuværende brugeroplevelse.

Læs mere om, hvorfor vi mener, at det er vigtigt at have kunden som omdrejningspunkt for NDC.