Bevar jeres rejsekultur under en økonomisk recession

Erhvervsrejsende afslutter en handel under personligt møde

Af Eric White, General Manager, Chrome River

Rejsende vil altid have forskellige opfattelser af erhvervsrejser. For nogle er det en stor fordel at kunne overnatte på lækre hoteller og besøge nye destinationer. For andre kan det være en udfordring at balancere arbejdslivet og familielivet.

En stærk rejsekultur er afgørende for at opnå en konkurrencefordel på nutidens globale marked. I en tid med videokonferencer og uendelige beskedtjenester er møder ansigt til ansigt stadig afgørende for salgsafdelingen, og direkte kommunikation styrker kunderelationer og booster fastholdelsen af medarbejdere. På trods af disse åbenlyse fordele er erhvervsrejsebudgettet ofte noget af det første, der nedprioriteres under en økonomisk recession. Faktisk skar hele 69% af virksomhederne ned på deres rejsebudget under den økonomiske krise i slutningen af 00’erne.[1] Selvom det tilsyneladende virker som et logisk træk, kan budgetnedskæringer forværre recessionens økonomiske konsekvenser yderligere. Når omsætningen i forvejen bremses på grund af samfundsøkonomiske forhold, hvorfor så hæmme jeres salgsafdeling endnu mere? Det er langt sværere at afslutte en handel, hvis salgsmedarbejderne ikke kan rejse ud og møde potentielle kunder ansigt til ansigt.

Flere og flere erhvervsledere og økonomer forudser, at USA’s nuværende økonomiske opsving nærmer sig sin afslutning. Faktisk forventer 69% af økonomicheferne en recession i USA inden udgangen af 2020.[2] En nylig undersøgelse fra National Association of Business Economists angiver ligeledes en risiko på 60% for en recession i samme periode.[3]

Hvordan kan virksomheder beskytte deres rejsebudget og -kultur bedst muligt under den næste økonomiske recession? Først og fremmest bør virksomheder træffe foranstaltninger for at reducere unødvendige og ineffektive rejseudgifter. En af de nemmeste måder at kontrollere udgifterne på er at samarbejde med en erhvervsrejseudbyder som Egencia. En erhvervsrejseudbyder kan hjælpe jeres virksomhed med at centralisere alle reservationer og introducere rejsepolitikker via platformens funktioner. For eksempel kan rejsende og rejseansvarlige se de billigste flypriser i overensstemmelse med rejsepolitikken, som vises øverst, og hoteller kan sorteres efter antal stjerner eller lignende.

Virksomheder bør også forstå, at de ikke behøver at skære helt ind til benet for at udnytte budgettet til det yderste. Hvis I kræver, at jeres bedste salgsmedarbejdere skal tage adskillige mellemlandinger med lavprisselskaber eller overnatte på et dårligt hotel, gør det ikke noget godt for deres arbejdsmoral. Strikse rejsepolitikker kan også skubbe medarbejdere væk på et tidspunkt, hvor de har afgørende værdi for virksomheden.

Men hvad kan gøres for at maksimere værdien af erhvervsrejsebudgettet? Chrome River, der er en førende virksomhed på verdensplan inden for rejseafregning, har for nylig bedt Harvard Business Review Analytic Services om at undersøge dette nærmere.

Det er tydeligt ud fra undersøgelsen, at det er afgørende for alle virksomheder at kunne indhente og analysere data for rejser og andre udgifter på en effektiv måde. Hvis der ikke er en direkte forbindelse mellem udgifter og håndgribelige forretningsresultater, kan det være svært at argumentere for fortsatte rejseudgifter. Det er endnu sværere, når andre budgetter samtidigt nedskæres. Hvis omsætningen styrtdykker under en recession, kan det være vanskeligt at finde den præcise årsag. Den reducerede omsætning kan skyldes det overordnede økonomiske klima eller interne faktorer såsom færre udgifter til rejser. Uden adgang til de nødvendige data vil denne cyklus formentlig gentage sig selv under yderligere nedskæringer. Undersøgelsen Safeguarding travel culture through data-driven insights indeholder en række brugbare resultater. Den trækker på data og ekspertise fra den globale rejsebranche for at løse nogle af de problemer, som virksomhederne oplever. Undersøgelsens resultater kan hjælpe jer med at holde virksomheden i vækst i hårde økonomiske tider.

Du kan downloade et gratis eksemplar af undersøgelsen på Chrome Rivers hjemmeside. For at se hvordan en stærk rejsekultur kan gøre jeres virksomhed endnu mere konkurrencedygtig, kan I downloade rapporten Rejsekultur: En konkurrencefordel på et globalt marked.


[1] Harvard Business Review Analytic Services sponsoreret af Chrome River. “Safeguarding Travel Culture Through Data-Driven Insights”, Harvard Business Review Analytic Services, 2019.

[2] Ibid

[3] Ibid