Syv tips til at holde dig sund på rejsen

Yellow waterbottle, passport, phone and headphones

Af Wendy White, Vice President of Marketing hos Egencia

Vidste du, at erhvervsrejsende ofte kaldes for “road warriors” på engelsk – altså “vejkrigere”? Det skyldes, at det nogle gange kan føles som en hård kamp at få arbejdet gjort, når du venter i lange køer til sikkerhedskontrollen. En stor del af kampen indebærer anstrengelserne med at opretholde en sund livsstil uden for den daglige rutine. Hvis du ligesom størstedelen af rejsende kombinerer erhvervsrejser med et par feriedage, bliver fristelsen til at afvige fra dine almindelige spisevaner og smage de lokale lækkerier og vine kun større.

Jeg ved, at erhvervsrejser kan være forstyrrende for min sunde livsstil, og ny forskning viser, at jeg ikke er den eneste. For at hjælpe andre med at opretholde en sund livsstil når de rejser, har jeg kontaktet andre erhvervsrejsende gennem vores Slack-kanal #LifeatEgencia for at få deres bedste råd til erhvervsrejser. Her er deres favoritter!

Drik vand

Selvom du ikke behøver at drikke otte glas om dagen, bør du stadig gøre en indsats for at drikke vand, når du rejser. Luften på fly er tør. Du taber derfor hurtigt væske, hvilket kan gøre dig dehydreret og modtagelig over for sygdomme. Vores kollega, Marion Peter, der er Senior Product Marketer hos Egencia, deler her sine must-haves: “Jeg pakker altid mandler og min vandflaske. Drik en masse vand på flyet fremfor sodavand og kaffe (eller endnu værre: alkohol!) for ikke at dehydrere.” Hun har ret – og du kan medbringe en genanvendelig flaske på rejsen og bidrage til at reducere brugen af engangsplastik.

Dyrk motion

Motion var et af de hyppigste råd. Du kan bekæmpe jetlag ved at træne direkte efter flyrejsen på dit hotelværelse – der er ingen grund til at tage i fitnesscenter. Jean Noel Lau Keng Lun, der er Senior Director of Product Marketing, fortæller: “På hotelværelset tager jeg ti sæt armbøjninger med et maksimalt antal gentagelser inden brusebadet”.  Motion holder gang i dit stofskifte, giver energi og kan også være en måde at opdage nye steder på. Prøv også disse idéer:

  • Yoga i lufthavnen: Lufthavnene i disse storbyer har et yogalokale, hvor du kan slappe af før eller efter en flyrejse.
  • Øvelser på flyet: Organisationen American Council on Exercise anbefaler at lave ankelrotationer, tåbøjninger, knæløft og fodløft for at holde gang i blodomløbet under flyrejsen. Karim Zuhri, Senior Product Marketing Manager, anbefaler at stå op og strække benene i ti minutter hver time.
  • Pak løbeskoene: “I en ny (eller velkendt) by prøver jeg altid at komme til at løbe en ny rute for at udforske byen. På den måde slår jeg to fluer med ét smæk,” bemærker Kelsie Swenson, Customer Marketing Manager. Hvis du har brug for hjælp til at finde vej, kan du bruge apps som for eksempel MapMyRun, foreslår Recruitment Coordinator Lauren Smith. “Funktionen Route Genius identificerer nærliggende løberuter, som kan filtreres efter afstand”.

Bevæg dig

Gå, gå, gå, når du kan. Sådan siger Fatema Muradi, der er tosproget teamleder. Du kan for eksempel med vilje vælge et hotel, der ligger et kvarters gang fra kontoret, mødestedet eller messehallen.  Jeg bruger personligt 15-minutters reglen og nyder at gå rundt og opleve byen.   Du kan også planlægge en pause under mødedagen og gå en tur. På den måde er du tvunget til at bevæge dig og holde blodomløbet i gang for at undgå de skadelige konsekvenser ved at sidde ned hele dagen (og det hjælper også med at skabe balance i døgnrytmen).

Spis sundt

Det kan være en udfordring at spise sundt på en erhvervsrejse. Du er ikke i dit eget køkken, og du har ofte travlt. Den mad, der stilles til rådighed, er måske ikke altid den bedste i forhold til næringsindhold (hvem sagde donuts?). Alligevel er en sund krop og et højt energiniveau afgørende, når du rejser. Du er nødt til at planlægge dine måltider. Lau siger for eksempel: “Hvis det er muligt, køber jeg god mad i lufthavnen og siger nej tak til måltidet ombord. Du kan selv vælge dine makronæringsstoffer, og det er mere behageligt ikke at have en bakke på sit skød i flere timer”.  Jill Randall, Director of Global Salesforce, fortæller: “Jeg pakker altid proteinbarer, mandler og rosiner med chokoladeovertræk i tasken. Lette, små snacks, som holder dig kørende i løbet af dagen”.

Sænk dit stressniveau

Dette kommer måske ikke som nogen overraskelse for erhvervsrejsende, men det at finde rundt i lufthavne, transport, hoteller og mærkelige mødelokaler oveni en hel dags arbejde kan være en stressende oplevelse. Stress kan faktisk gøre dig syg eller blot tære på din energi, så du ikke yder dit bedste.

Vær beredt på tidsforskellen – og slap af

At rejse på tværs af tidszoner forstyrrer dit indre ur. Det kan gøre det svært at sove, når du har mest brug for det. Men det er der heldigvis råd for. “En veludhvilet rejsende er en glad og sund rejsende,” siger Brooke Novak-Moorhead, Global Campaign Manager. Hendes blog om emnet indeholder detaljerede oplysninger om, hvordan du får nok søvn i fjerne tidszoner og meget mere.

Egencias administrerende direktør Rob Greyber foreslår: “Så snart du er ombord, skal du stille dit ur til den tidszone, du rejser til. Begynder du at følge denne tid, vil du tilpasse dig hurtigere”. Anne McElroy-Arnaud, Senior Marketing Communications Manager, giver dette råd: “Få så meget dagslys som muligt for at holde dig vågen om dagen. Jeg tænker heller ikke på, hvad klokken er “derhjemme”, så jeg nemmere kan vænne mig til den lokale døgnrytme”.

Forbered dig på alt

Dette er mit eget tip.  Jeg pakker altid en nødhjælpskasse med medicin til forkølelse og smerter samt syreneutraliserende medicin (ja, de donuts og vinen, jeg nævnte før).  Men vigtigst af alt pakker jeg altid, hvad jeg skal bruge af fodpleje.  Min beholdning af vabelplastre har reddet mere end én kollega fra en ødelagt dag. Ifør dig gode, behagelige sko – ingen nye sko!  Hvorfor? Fodsmerter kan hurtigt blive til rygsmerter, nakkesmerter osv.  Jeg anbefaler også at få en fodbehandling inden en lang tur, så du kan sætte det lange ben foran.

Følg disse tips for at øge din chance for at bevare dine sundhedsvaner og reducere risikoen for at blive syg undervejs. Pak en vandflaske, sunde snacks og nogle behagelige sko, så du kan gå en tur. Husk at strække benene under flyveturen og indstille dit ur til den nye tidszone – så vil du føle dig frisk og klar til en ny arbejdsdag, uanset hvor erhvervsrejsen går hen.