Hoe kunnen we u helpen?

Om u sneller te kunnen helpen, vragen we u om u aan te melden en de specifieke contactopties voor uw bedrijf te gebruiken. U kunt ons ook rechtstreeks vanaf de app bellen.

Ga naar de aanmeldingspagina, voer uw zakelijke e-mailadres in en klik op ‘Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?’. U ontvangt dan een e-mail met een link om uw wachtwoord te resetten. Als uw bedrijf gebruikmaakt van eenmalige aanmelding en u dus geen wachtwoord gebruikt om toegang te krijgen tot Egencia, contacteer dan uw Travel Manager voor een toegangslink tot Egencia.

Bent u uw wachtwoord of uw gebruikersnaam vergeten? Geen zorgen. U gaat gewoon naar de aanmeldingspagina, voert uw zakelijke e-mailadres in en klikt op ‘Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?’ U ontvangt dan een e-mail met een link om uw wachtwoord te resetten.

Om u sneller te kunnen helpen, vragen we u om u aan te melden en de specifieke contactopties voor uw bedrijf te gebruiken. U kunt ons ook rechtstreeks vanaf de app bellen.

Ga naar het Resourcecentrum van Egencia waar u meer informatie kunt vinden over het boeken van een reis op uw computer of uw mobiele toestel en hoe u alles uit de diensten van Egencia kunt halen.

We verbinden u met een van onze experts om te bespreken of Egencia de juiste keuze voor u is. U kunt hen contacteren via: 010 713 72 55

Niet gevonden wat u zoekt?

Als uw bedrijf Egencia gebruikt en u contact op wilt nemen met het Egencia-ondersteuningsteam, maar u zich niet kunt aanmelden, dan vult u dit formulier in. U kunt ons ook bellen op +(32) 2 401 25 27.