Ute i den store verden

by Kristy Nicholas

Ute i den store verden

Han heter Denis. Det er han som husker at jeg foretrekker mineralvann. Han som blir bekymret når jeg er forsinket. Han som spør meg hvordan dagen min har vært, og kaller meg Mademoiselle Nicholas. Om han er samboeren min? Nei, han er en av de ansatte i mitt «andre hjem» - hotellet der jeg bor når jeg tar min månedlige forretningsreise til Paris.

Sjefen min bodde tidligere i Paris, og han synes jeg er sprø som velger å bo i Saint Germain når kontorene våre ligger i La Defense. Hun sier det er upraktisk, og det har hun helt rett i. Jeg bryr meg ikke så mye om det praktiske, men desto mer om litt selskap. Selv om jeg liker å møte mine kolleger og beundrer den vakre byen er jeg mer opptatt av rutiner og det familiære. Og jeg er tydeligvis ikke den eneste.

Enten jeg reiser privat eller er på forretningsreise ønsker jeg veldig gode opplevelser.

Kristy Nicholas, Global Traveler

I følge den nylige gjennomførte undersøkelsen «Egencia Global Traveller», mener 84 % av forretningsreisende over hele verden at den personlige kontakten på hotellet er viktig. Jeg er enig. Denis er en av hovedårsakene til at jeg stadig vender tilbake til Saint Germain. Den personlige kontakten er omtrent like viktig når du er på reisefot som når du er hjemme. Den kontakten betyr forskjellen mellom en reise og en opplevelse, og jeg ønsker opplevelser! Enten jeg reiser privat eller er på forretningsreise ønsker jeg veldig gode opplevelser.

Denis er der, både på de gode dagene når alle er glade og det er grunn til feiring, og på de dagene jeg savner de der hjemme. Han gir meg de menneskelige, personlige og gode opplevelsene som 52 % av globale forretningsreisende mener er viktig. Jeg vet at de er viktige. Jeg – i likhet med 50 % av andre forretningsreisende på verdensbasis – setter pris på verdien av personlige relasjoner

Min personlige kontakt i Paris heter Denis. Han passer på meg når jeg savner familien og de små pelskledde. Han er et fint avbrekk etter en hel dag med møter og en kveld med e-poster. Han ønsker meg velkommen og gir meg litt av det familiære jeg savner, når resten av dagen min er fullpakket.

Merci beaucoup, Denis.

  • Business Travel
  • Hotel
  • Global Travel
  • Business Traveler
  • Road Warrior

Global traveler Kristy Nicholas runs her own company, Clarity Global Communications, helping clients tell their stories. A former Director of Investor Relations for Expedia, Kristy lives in Killarney, Ireland.