Hva er egentlig viktig når man bor på hotell?

by Rune Feltman

Hva er egentlig viktig når man bor på hotell?

Tradisjonelt sies det at beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet er de tre viktigste suksesskriteriene for et hotell - og det er nok riktig. Likevel, i en omfattende undersøkelse vi nylig gjennomførte, sier våre kunder at en god seng er like viktig som beliggenheten. Det er første gangen i vår årlige undersøkelse at beliggenhet og seng deler førsteplassen.

Undersøkelsen viser også at gratis internettilgang nå er blitt viktigere enn en god frokost.

Hotellgjestenes preferanser er åpenbart gradvis i endring. Nordmenn har lært seg å sette pris på en ekstra god seng, og gratis internett har blitt viktigere og viktigere hvert eneste år. Hotellene har i flere år satset stort på frokosten. Kanskje er tiden moden for å satse mer og ikke minst snakke mer om sengen? Jeg tror ikke den norske hotellgjesten nødvendigvis har behov for en avansert putemeny, men kan det være andre grep hotellene kan gjøre for å garantere sine gjester en god nattesøvn?

Gratis internett har lenge vært viktigere enn frokosten for de fleste europeere når de er på hotell. Nordmenn har vært unntaket, kanskje fordi vi tar det som en selvfølge. En solid frokost er viktig for oss, men nå vurderes altså gratis internett som enda viktigere. 

Man kan være overrasket over at pris først kommer på femteplassen. Jeg er overbevist om at det skyldes at norske reisende er opptatt av totalverdien, og ikke bare prisen på selve hotellrommet. Det hjelper lite med en lav pris på selve hotellrommet dersom det medfører ekstra høye drosjeregninger, eller hvis sengen eller støy har tatt fra deg nattesøvnen. Det dreier seg tross alt om å ha det beste utgangspunktet for en god arbeidsdag. Booker man overnattingen hos reisebyrået unngår man en hotellsmell. Vi kjenner hotellene, nærområdet og vet hva som er riktig markedspris. 

  • Egencia
  • Business Travel
  • Hotel
  • Business Traveler
  • Road Warrior
  • Europe
  • Nordics

Rune Feltman is VP, Managing Director of VIA Egencia Nordics